Irasidus#11
Lehet, hogy sok - világtól elzárt - farmernak van Amerikában repülője, de ez akkor sem tömeges elterjedés, és ha valakinek nekik talán lenne igényük (és jogsijuk, meg pénzük is) ilyen kombóra. De nekik sem kell. Katasztrófát meg mezei repülőgép, autó sőt még mobiltelefon is okoz... az elterjedés nem ettől függ. Én pont azt látom, hogy nincs rá igény, az meg, hogy futurisztikus eszközökre milyen igény van, az más kérdés, mivel most a realitás talajáról beszéltünk. Nekem is igényem lenne a Halálcsillagra, na de azért mégis, most másról van szó.
Off.: Én az önvezető autókat egy időzített bombának tartom. Az egy dolog, hogy lefagy a windows, és az megint más dolog, ha az autóm, az autópálya közepén, vagy hackerek feltörik a rendszert és az életemért cserébe a bankszámlámat kérik. Igen, vannak önvezető kötött pályás járművek, sőt már repülőgépek, csak éppen nem ugyanaz a biztonsági intézkedés, mint amit egy átlag felhasználó az autójával képes lehet megtenni, vagy egyáltalán akar. Persze nem lehetetlen ilyen rendszer kiépítése, csak éppen akkor az autó ára hirtelen a 10X-esébe kerülne, és nem tudom figyeled-e milyen biztonsági intézkedések vannak jelenleg az önvezető autóknál, de siralmas. Minden rendszer feltörhető, szóval ez az egész önvezetősdi az első komoly katasztrófáig fog működni, én nem bíznám az életem egy olyan eszközre amiről tapasztalatból tudom (pc, telefon, soroljam még? egyszóval számítástechnika) hogy nem megbízható. Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2016.12.27. 20:42:47