• dartois83
    #29
    Nekem személy szerint azért fontos, mert nem egy gyűlölködő országban szeretnék élni, hanem egy olyanban, ahol az emberek belátják a múlt tévedéseit, attól függetlenül, hogy nem felelősek azokért a dolgokért, de tanulnak belőle és nem követik el a hibát. De ez úgy látszik nehéz. Gyűlölködő emberekkel nehéz szolidárisnak lenni, mondjuk inkább próbálnám megérteni az okokat és jobb irányba terelni. De aki makacsul ragaszkodik hozzá, azon nem lehet segíteni, nem is kell. Inkább akkor én is helyén kezelem őket és a véleményüket.

    Talán nem véletlenül érzem a vitriolos megjegyzést a kommentedben, hogy "nekem" miért fontos és "nektek" miért nem az. Bizonyosan számodra is zsidó vagyok, és akkor mekkorát tévedsz. Amúgy nem hiszem, hogy annyira attól tartanál, hogy bárki beperelné az országot, mert amúgy bármikor beperelhetik bármikor, pl. ha visszamondanánk a Paks II-t, ingünk gatyánk rámenne, vagy csak ha kiderülnek a 4-es metró kínos ügyei, akkor is meg a milliárdos bírság.

    Na mindegy, én mentem állítom a karácsonyfát (igen, nem a menórát :), ha gondolod még főjél a levedben, mint a karácsonyi pontyleves.