• dartois83
    #19
    Ezt mind értem amit leírsz, látom beleástad magad a témában. Amúgy nem értem azt, hogy miért számít, 6 millió vagy akár csak 1 millió? Kinek fáj annyira, hogy majdnem hogy utolsó emberig elszámolja, pontosan mennyi az áldozat? Nem hiszi el azt a számot, amit állítanak a zsidó közösségek? Valószínűleg nekik voltak egyházi nyilvántartásaik a leginkább a zsidóságról, persze Magyarországon valahogy senkinek sem tűnt fel, hogy vidékről több marhavagonnyi embert vittek el, ki tudja hová. Szóval a tömeges deportálások is ugye egy nyilvántartás alapján készült, amit a Harmadik Birodalom és csatlósai állítottak össze. Vagy az is zsidó kitaláció?

    Alapvető bajom az egésszel, hogy szerintem egy szolidáris, toleráns ember, aki egy csöpp empátiával bír embertársai iránt, nem kérdőjelez meg ilyen dolgokat. Megtörtént, sok-sok áldozattal, megemlékeznek róla. A felelősségről meg csak annyit, hogy voltak felelősök, nem mindenki lett felelősségre vonva, a későbbi korok generációjának csak annyi a felelőssége, hogy emlékezzen rá, ilyen máskor ne történjen meg, se a zsidókkal, se a magyarokkal, senkivel. Nem kell túlbonyolítani, hogy a New York-Tel-Aviv-tengely a magyarok bűntudatát akarja felkelteni. A zsidóság elég kemény atrocitásban részesült az elmúlt 2 évezredben, persze, hogy sokaknak túl keménynek meg büszkének tűnnek, össze is zárnak, de legalább össze is tartanak. Kicsit gondolkodni kell az ő fejükkel is szerintem.

    Én is tökre kiakadnék, ha pl. nagyanyám megjárta volna az említett táborok valamelyikét, talán még mindig él, és lépten-nyomon azt olvasom sok helyen, hogy nem is úgy volt, kitaláció az egész. Nem kell mindenkinek Szegedi Csanádnak lennie, hogy rájöjjön, ja bocs, zsidó származású vagyok, akkor visszaszívom az összes antiszemita megjegyzésemet és ezentúl rabbikat fogok festeni és elmélyülök a Tórában.

    Nem tudom, mi volt előbb, tyúk vagy a tojás, melyik a kontra-produktívabb: az antiszemitizmus, vagy az erre adott válaszként egyfajta erős identitás, ami még nagyobb antiszemitizmust generál (főképp irigységből). Hasonló a holokauszt-tagadás büntetése, valaki csak azért is tagadja, mert tilos, ha nem lenne büntetett, akkor kevesebben tagadnák?

    Erkölcsileg szerintem azért is aggályos a tagadás, mert tényleg nem tudom, egy tagadónak milyen előnye származik, lesz-e elégtétele amiatt, hogy esetleg csökkenti a Holokauszt mértékét. Ha nem származik előnye, értem ez alatt az esetleges "erkölcsi elégtételt", akkor mi oka van rá. A Holokauszt bűntett volt, még ha akkor nem is kriminalizálták így. Általában akkor tagad valaki egy bűntettet, ha előnye származik, pl. mentesül az elkövetésének vádja alól, cinkos vagy pedig az elkövető tettének jogosságát kívánja elérni. Na ezért írtam, hogy szerintem aljas dolog ezt vitatni, mert értelme nincsen, viszont jó szociálpszichológiai képet ad az illetőről.

    Végül pedig szerintem nincsenek tipikus zsidó stigmák, pl. nagy orr meg hasonlók, mert olyannak is lehet, aki nem az. Nekem megtörtént egy ismerősömmel, aki nem zsidó és ráadásul nem is kedveli őket, hogy lezsidózták az arca alapján, ami nagyon rosszul esett neki. Sajnálatom mellett csak azt tudtam mondani, hogy sajnos bárkit "lezsidózhatnak", bárki lehet bűnbak és csak azt tudom kívánni az ilyen embereknek, hogy egyszer váljanak céltáblájává a társadalomnak.

    Igen, az ilyen emberek a nácik és nácik most is vannak (persze ezt ők nagyon is tagadják).