• fonak
    #18
    A holokauszt megtörténtét szerintem is kissé meredek tagadni, az összes részlet vagy a 6 milliós szám, az más kérdés (bár a milliós nagyságrend minden bizonnyal igaz). A teljes zsidóság a szóban forgó területen volt 6 millió (van egy youtube videó, ahol egy fazon rákeresett a New York Times két háború közötti cikkeire, főleg az I. vh végéről származó cikkek, a "six million jews" kifejezésre. Jó sok előfordulást talált. Azonkívül állítólag a hatos számnak kabbalisztikai jelentősége van, a zsidóság visszatérését jelenti Palesztinába.
    Maradjunk annyiban, hogy a bizonyítékok többsége tanúvallomásokon alapszik, és semmi máson. Elvileg még a csontokat is megsemmisítették a nácik, miután kiásták őket. Auschwitz felszabadításakor a szovjetek csak pár viszonylag jól táplált foglyot találtak a képek tanúsága szerint. Gázkamrát, krematóriumot stb-t sem. Azokat elvileg felrobbantották addigra. A romjaik megvannak ugyan, bár azokkal kapcsolatban is volt vita, hogy pl. mekkora a ciklon-b maradványok koncentrációja (Garmar Rudolf vizsgálta), de jó, fogadjuk el, hogy a Nyiszli Miklós-féle sztori (a nyilvánvaló lódítások, Münchausen-szindróma ellenére) alapvetően igaz (ezen alapszik a legutóbbi Oscar-díjas holofilm is).
    Amit a hivatalos történetírás is elismer: a német területen lévő táborok (Mauthausen, Buchenwald) nem voltak "megsemmisítő táborok", az azokban gázkamraként mutogatott helyiségekben nem folyt tömeges likvidálás (ez csak azért érdekes, mert sokáig ennek az ellenkezője volt köztudatban). Amikor az amerikaiak ezeket a táborokat felszabadították, csonttá soványodott foglyokat és hullahegyeket találtak, ennek oka a tífuszjárvány és az élelmiszerellátás összeomlása volt (a német katonák, civilek sem nagyon jutottak addigra kajához). Maradnak a lengyel főkormányzóságban működött táborok: Auschwitz/Birkenau/Monowitz, Sobibor, Treblinka, Majdanek. Ezek a mai álláspont szerint "megsemmisítő táborok" voltak, bár elismerik, hogy Auschwitzban komoly ipari tevékenység folyt, az ottani üzemek munkás igényét elégítették ki a deportáltak.
    Az meg aligha tagadható, hogy az Einsatzgruppék tízezer számra lőttek agyon zsidókat a lengyel hadjárat, majd a Barbarossa megindulása után. Mindenesetre szinte több a holokauszttúlélő, mint a még életben lévő náci...
    A többit, amit írsz nem vitatom, természetesen. Bármelyikünkről kiderülhet, hogy volt zsidó felmenője, ha nem is tudott róla stb. Az, hogy nem lehet felismerni, hogy ki az, azért kicsit túlzás, elég sokakról első blikkre látszik:)
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.12.23. 23:53:09