• bunny
  #15
  Amit írsz, azokat meg lehet valósítani, de továbbra sem érzem hiányát egyiknek sem, nem érezném kényelmesnek pláne nem ér annyit, mint amibe kerülne és ami veszélyt tartogat. A lift gombot megnyomni, a csapot megnyitni stb. a jövőben is magam tervezem. Villanyt is majd felkapcsolom ahol akarom ... én már végig vettem mindent, ami szóbajöhet de egyszerűen feleslegesnek tartom automatizálni azt, ami tökéletes manuálisan is.

  Summa-summárum én nem érzem hiányát. Egy nagy épületben lehet értelme esetleg, ahogy sok esetben már most is automatizmusok vezérelnek dolgokat, de egy családi házban, lakásban szerintem ágyúval a verébre.

  Ház körül automatizmusnak ott látom értelmét, ahol már most is meg van valósítva. Öntözőrendszer a kertben - az már most is létezik. De 60 rugós okoscserepet már túlzásnak tartom. Termosztát - már a mostaniba is tudom heti, napi bontásba percpontosan beállítani mikor mit csináljon - na ebből azt használom, hogy este visszaáll az éjszakai hőfokra, reggel már én "tekerem" fel ha otthon vagyok akkor amikor felkeltem. De tudná, hogy hétköznep X órakor hétvégén Y órakor kapcsoljon fel, le, ide-oda már most is fillérekből.
  Ja, és most a karácsonyfán van egy mechanikus időzítő, hogy este felkapcsolja majd kb. lefekvés időben le.
  Automatizmus a sütő, mikró időzítője. Ott lehetne még okosítani, hogy pl. ha égett szagot érez lekapcsolja magát a sütő, hogy beállítható az étel és tudja meddig milyen hőfokon süssön. Igen, a konyhában még lehetne mit kezdeni talán. És persze lehetne úgy iot-zni, hogy értesít a mosógép, sütő stb ha végzett - de ez amúgy a drágábbak tudják már.
  Utoljára szerkesztette: bunny, 2016.12.22. 09:07:50