• defiant9
    "Fú, a rajzok és az általad elképzelt dolgok aztán igazán komoly érv :D Nevetséges vagy."
    Az összes ilyen rajzon pucér szőrős humanoid-ok látunk akik a nyílt terepen mozognak, nyers húst esznek, legtöbbször lándzsa szerű bot van a kezükben. néha csak bunkósbot, esetleg lábszárcsont szerűség. Ezzel szemben van a te állításod miszerint tűz, ruha és barlangrajz volt az első. Ha megkérdezhetem mire alapozod ezen állításaid?

"Az egyik legősibb, és a bantuk(?) által ma is űzött vadászási forma az, hogy az állatot üldözik"
    Ez evolúciós képesség/adottság, nem valódi felfedezés, nincs eszközhasználat.

"És onnantól lesz bőr, amiből ruhát készíthetsz,"
    Ez igaz, de nem szükségesszerűség. Nem tudsz bizonyítékot mutatni arra hogy ruhát használtak volna a kezdeteknél, és nem is valószínű, nem volt rá szükség a meleg éghajlaton, mindenki látott már pucér bennszülöttekről felvételeket. Tudományosan az az elfogadott hogy ruhát a hidegebb környezet miatt kezdtek el viselni. És ez logikus is.

"Tehát a vadászathoz használt eszközt használták katonai célokra. "
    Valóban, az első felhasználás szerintem is erre irányult, azonban a lényeg az hogy fegyver volt. A Neander-völgynek is volt lándzsája és a homo sapiens-nek is, ráadású más típusú is volt. Abban egész biztos vagyok hogy amikor a homo-sapiens benyomult a meandervölgyiek területére akkor nem békés ruhacserélgetés volt a tábortűz mellett miközben egymás képeit nézegették, és ha valamelyik félnek nincs fegyver a kezében akkor gyorsan szopóágon találta volna magát.