• defiant9
    #110
    Még1 gondolat a ha nem fegyverekbe toljuk az erőforrásokat akkor előrébb tartanánk témához.
    Jól láthatóan ebben a prehisztorikus időszakban más léptékben haladt a fejlődés, 100e év csak a hibahatár 1-1 korszak vagy faj esetén.
    Az evolúció malmai lassan őröltek, egy nyugodt időszak állandósult állapottal pedig nem is ösztönzi a fejlődést.
    Hol is tartanánk ma ha csak egy ilyen 100e év hibahatárnyival gyorsabb a fejlődés, nem nagyon tudjuk még elképzelni sem.
    No és mi az ami képes serkenteni/katalizálni az evolúciós szelekciót? A körülmények drasztikus megváltozása. Ez lehet egy meteorit becsapódása ami teret nyitott az emlősöknek hogy kilépjek a náluk jóval erősebb dinók árnyékából, de az is ilyen ha a szomszéd hominin csapat kitalál egy fegyvert amivel elkerget és elorozza az területed/erőforrásaid. A lassú változás helyett akár egy generáció alatt megtörténik a jobb génállomány terjeszkedése. A békésen elbogyózgatunk egymás szomszédságában scenario esetén ilyen nincs, beáll a fejlődés. Mind embereknél mind az állatvilágban folyamatos a rivalizálás a kiszorítgatósdi, ez történt a neandervölgyiek és az amerikai indiánok esetében is, meg még kismilliószor. Összegezve ha nincs fegyverkezés amivel ez gyorsabban, sőt egyáltalán megtörténhetett, akkor simán lehet hogy még mindig kőkorszakban lennénk...
    Utoljára szerkesztette: defiant9, 2016.12.31. 06:47:07