• defiant9
    #109
    "Na közelítünk."
    Mihez is? Ahhoz nem hogy az első találmány nem harcászati indítatású volt.

    "Nézz meg egy csimpánz csapatot ma, ha nyílt terepen - meglepő módon erdőben is van ilyen- köveket, botokat ragadnak és dobják"
    Kerestem de nem találtam rá videót. Egy ilyet találtam:)
    Why do chimpanzees throw stones at trees?

    "A lándzsa , mint olyan már készített eszköz és a Homo s. sem dobta "
    Ez biztos nem igaz, erről csomó videót is tudok mutatni youtube-on:)
    Sőt egy neandervölgyi anatómiája alapján is van ilyen állítás:
    "Archaeologists unearthed 200,000-year-old left arm bones at Tourville-la-Rivière which are believed to belong to a young Neanderthal.
    An unusual raised ridge on the upper-arm bone suggests that the Neanderthal suffered should muscle damage from repeatedly throwing a spear."
    Vagy még korábbra is:
    "Early human ancestors may have evolved to throw spears allowing them to hunt around two million years ago, a new study has suggested.
    This would have enabled Homo erectus to become a proficient hunter, able to throw weapons like spears and rocks at potential prey."

    De a lándzsa feltalálás ami igazán fontos, mert az már egyértelműen találmány, használati módja másodlagos ahogy az is hogy volt-e kőfeje, ütős az mindenképp, mammut ellen tuti jobb a kőfejű.

    "Species of Paranthropus had smaller braincases than Homo, yet they had significantly larger braincases than Australopithecus"
    Pont. Te mit is támasztottál alá? Ja , várj semmit. Tényleg befejeztem."
    Jobb is. Alapvető dolgokat keversz. Figyelj a számokra:
    1. állításod: "Homo erectus erectust tartják az első eszközKÉSZÍTŐnek"
    1. cáfolatom: "Ez egyértelműen hibás. Australopithecus afarensis 3,4 millió évesen bizonyítékkal megtámogatott. 700e-1 millió éves Homo erectus erectus ehhez képest fasorban sincs."
    1. cáfolatod: Species of Paranthropus had smaller braincases than Homo, yet they had significantly larger braincases than Australopithecus. Paranthropus is associated with stone tools
    2. cáfolatom: Az sem igazán vili hogy miért gondolod hogy az első nyilvánalóan hibás állításod azzal korrigálható ha egy másik fajt is becitálsz a képbe. Lentebb találsz egy evolúciós fát, amin a Paranthropus csoportot az Australopithecu leszármazotjakéánt látod. Tehát azzal hogy megemlítetted semmi érdemlegeset nem mondtál, hiszen a fenti 3,4MY utánra pozicionálsz. Tudtál mégegy fajt mondani ami ugyanúgy nem lehetett az első kőpattintó mint amit elsőre említettél.

    Egyébként a zsákutca evolúciós ágak alapvetően irrelevánsnak tekinthetők, a mi szempontunkból csak a saját őseink lényegesek, bár szintén van rá elméleti lehetőség hogy egy kihalt faj átütő találmánya volt a kulcs a fejlődés szempontjából, ez azonban valószínűtlen.
    Utoljára szerkesztette: defiant9, 2016.12.30. 18:51:04