• defiant9
    #103
    "De ki jutott messzebb? Igen, akik "civil" dolgokat fejlesztettek. Szerintem te fordítva ülsz a lovon."
    Szerintem meg nem. Az afrikai vadászok az ősei az északi fejlett technológiájú népeknek, beleértve a australopithecus-t is, akkor is ha ők még nem jutotak ki afrikából, ez a következő evolúciós lépcsőre maradt.
    A képlet ugyanaz, nélkülük nem létezne az európai ember sem(aki nélkül meg nem létezne nem indián észak amerikai), nekik kellett kitalálni azon dolgokat amik ezt lehetővé tették, a leszármazottai már felhasználták a 'találmányt', bár az elvi lehetőség persze adott az újrafeltalálshoz.

    "hanem az eszközhasználat, kö, köszilánkok, letört botok, amit már az Austrop. elötti emberös is használt"
    Úgy érzem túl mélyre mész ha az Australop-k elé tekintesz:
    5.5 MYA Ardipithecus, early “proto-human” shares traits with chimps and gorillas, and is forest-dwelling 300 – 350 cm3 brain
    4 MYA Australopithecines appear. They have brains no larger than a chimpanzee’s – with a volume around 400 – 500 cm3 -, but walk upright on two legs. First human ancestors to live on the savannah
    Egy nagyon szűk előfordulási helyre korlátozott lényt látunk, akire én inkább azt mondanám hogy inkább egy butább majom, mintsem feltaláló.

    Az esetleges eszközhasználat nem katalizátor, ahogy a példán látszik egy apró agyú madár is tud botozni meg követ hajigálni is.. Ettől nem nyílik ki a világ az óriási táplálékforrásaival.

    "A vadászathoz nem kellett neki fegyver, hisz a mai csimpánzok és föemlösök is vadásznak kisebb társaik"
    Így van, rengeteg álltat vadászik, ez önmagában semmit nem jelent, evolúciós hozadék. A vadászat minősége pedig képességeik függvénye, amit egy megfelelő fegyverrel jelentősen lehet javítani. Őszintén szólva én pl. nem biztos hogy csatlakozok egy ilyen primitív botos hominid csapathoz a dinofelis-el szemben hanem húzok vissza az első fára:


    "A tüzet ,mint használati tárgy , meg a pekingi ember is használta."
    Tűz az párszázezer év, fasorban nincs azon időtávhoz képest amiről beszélünk.