• NEXUS6
    #57
    Jajj!!! Na most mi lenne, ha szépen kimennél és elszívnál egy cigit mindkettőnk egészsége érdekében. Nem akarok itt most hisztérikus nevetőgörcsök között elhalálozni. Köszcsi!

    Szal te most marhajól félreértettél, vagy én értettem félre, hogy te mit értettél félre abban amit írtam?

    A belinkelt videó, az mutatja, hogy ha fogsz egy gyertyát, aminek a 700-1200 fok körüli lángját ki lehet maszkolni a CO2 3,5 mikrométeres hullámhossz körüli elnyelési csúcsával és ezt egy erre a frekire szűrt kamerával veszed akkor látod a videóban megfigyelt jelenséget. Ami mit is bizonyít a légkörrel kapcsolatban?
    Hogy a CO2 üvegházgáz.
    Na de ezt eddig is tudtuk nem?

    Ha megértetted amit belinkeltem, akkor látod azt is, hogy miért nem fog a CO2 exponenciális, hokiütőszerű emelkedése ugyan ilyen megszaladó hőmérséklet emelkedést produkálni. Közvetlen hatása van, de kevés. Ajánlom figyelmedbe az IPCC jelentéseket, ahol a vízgőzt nevezik a legfontosabb üvegházgáznak.
    Ha videóban levő csőben légüres tér van, akkor a 100 km-ről is látja a kamera a gyertyát. Ha normál levegő, akkor meg 10 km-ről sem. Ha a normál levegőhöz további gázt adsz hozzá, akkor semmit nem változtat azon, hogy nem látja 10 km-ről! A bezárt ablakot nem tudod jobban bezárni. A nyitvalevő meg nyitva marad, hiába zárod be nagy zajjal a mellette levőt.
    A Miskolczi, aki nem "tudós", hanem tudós, MTA tag, kb ugyan ezt írja, az ablak tárva nyitva. Le lehet reteszelni a mellette levőt, de ettől a dolog nem változik.

    Sivatagból szavanna esetével kapcsolatban ajánlom figyelmedbe a következő linket. A cikk is hivatkozik az un holocén klímaoptimumra, amikor a mainál pár fokkal melegebb hőmérséklet miatt a mai Szahara területe füves szavanna volt, ahonnan mellesleg több nagy folyam is eredt, aminek medrei a mai napig láthatók. A klíma megint melegszik, csapadékosodik, sőt a CO2 szint növekedése is erősen a sivatagok kizöldülése irányába mutat.
    Mégegyszer leírom, mert nem jutott el a tudatodig: 20 év alatt, a műholdas megfigyelések szerint kb 14%-kal nőtt a teljes szárazföldi növényzet mennyisége. Tömegében leginkább az esőerdők. Kiterjedtségében, meg a szárazabb területek.
    Mélységesen sajnálom, hogy a globális katasztrófára beállított lelked marhára rákészült a dologra, de sajna ez van!

    "Egyébként a gyorsuló szélsőségesedő klímaváltozás meg még olyat is tesz, hogy néha lefagy az egész termés (úgy értem a vadon élő növényeké) aztán az az év kimarad szaporodás szempontjából."
    Nemmondod! (Amúgy, hol mikor? Mo-n is volt ilyen kb 180 éve, az ezt követő éhinségek vezettek el a 48-as forradalomig Link).
    A Holnapután c. filmben meg a felmelegedés miatt a magas légkörből az alacsony nyomású hideg levegő lecsapott és egy pillanat alatt lefagyasztott 3-4 helikoptert a levegőben. Dúrva!

    Ja egy párszor lemeccseltük, de ha van valami új infód, azt szívesem olvasom, és remélem én is tudok valami elgondolkodtatót mondani, amit nem rúgsz le zsigerböl.