• gforce9
    #56
    A belinkelt videó és a grafikonjaid is azt mutatják, hogy a felmelegedést csakis növeli. A beeső tartományt a látható fényt meg marhára nem blokkolja. Úgyhogy nyugodtan röhöghetsz :) De ez engem támaszt alá. Ja és ugye ez nem egyetemi értekezés, hanem ismeretterjesztés. Harmadrészt a videó tökéletesen érzékelteti az "átlátszó - nem átlátszó és milyen tartományban?" kérdést.

    Közvetett hatása van másra is nyilván a co2-nek és lehetnek ellentétes közvetett hatások is. Ettől függetlenül elbagatellizálni nem kell, mert számít igencsak. Mert marhára nem mindegy hogy a kifelé igyekvő infratartomány 30%-át átlátszatlanul vagy majdnem átlátszatlanul kitakarja vagy nem, aztán az a hőmennyiség itt kóvályog az alsólégkörben és verődik vissza egy része a felszínre vagy nem.

    Nemrégiben még Miskolci fenetudja milyen "tudóst" idéztél illetve linkeltél, aki azt mondta, hogy a co2 nem változtatja meg a légkör elnyelését. Azóta már megtaláltad azokat a grafikonokat, amik egyértelműen mutatják, hogy de igen, megváltoztatja. Miskolci vagy Miskolcy? Nem tudom már a nevét. Na ő meg elmehet a picsába kb. :) Nagyon helyesen tetted, jegyzem meg, mert hasból mondani én is bármit tudok.

    Az meg hogy a co2 sivatagból szavannát csinál? Ja lehet, csak épp nem ezt látjuk.:) Persze ehhez hozzájönnek még az erdőirtások is, de a végeredmény ugyanabba az irányba mutat és ezek így összesen erősítik egymást. Szóval nem kell megijedni, hogy elfogy a homok a Szaharában.

    A föld átlaghőmérséklete ilyen messze a naptól sokkal hidegebb lenne. Ehhez az üvegházhatású gázok kellenek, hogy ne fagyjunk meg. Ezek közül az a gáz amire egyátalán van ráhatásunk olyan mértékben, hogy számítson, az a co2. A másik meg az albedóváltozás (erdőirtás, stb) ez nem vitattam soha.

    Egyébként a gyorsuló szélsőségesedő klímaváltozás meg még olyat is tesz, hogy néha lefagy az egész termés (úgy értem a vadon élő növényeké) aztán az az év kimarad szaporodás szempontjából.

    Amúgy ezt már párszor lemeccseltük. Eredménye nem volt akkor sem :) Mindegy is. Nem itt fogjuk megváltani a világot.