Egosoft X4
-
No futottam néhány karikát. Hát nem így terveztem.
Ha érdekel, akkor az első Graph részeinek a nagyját, meg az elejét felvettem.
Először egy verseny volt. Van benne egy kapu, amit mindig eltoltam. A 3 körös versenyben így is a 2. lettem. Szóval ez őszintén szólva egy kis csalódás volt, mert utolsónak kellett volna lennem. Volt, hogy a bizonyos kapu (csekkpont) körül két kört is tettem, mire átmentem. Milyen béna lehetett az I, mint intelligencia. Játék intelligencia? GI :)))) Na mindegy.
Aztán valami nagyon tré kis hajóval kellett volna kísérnem 3 szállítót. Elsőre engem lőttek ki. Asszem eddig tart ez a videó. Másodszorra már tudtam használni a segédeim, mert azok is vannak, csak be kell állítani valami gyorsgombot a parancsosztásra. Viszont lelőtték mind a 3 szállítót. Jah, az ellenfelek Xenon-ok voltak. Nem is nagyok, hostile-re mindig egy M-es dobott be. Szóval ez nem ment még annyira sem, mint az első.
Mi is volt a harmadik. Hát bakker, elfelejtettem. Még jó, hogy felvettem. Szóval egy Nemezissel, rajta ratatával (a kedvencem) meg egy plazmával kellett paranidokat lőnöm. Először Perzeuszok, meg Tézeuszok voltak, aztán Gorgonok. Ez időhatáros volt, így túléltem. Mondjuk a Gorgon-ok elég lomhák voltak, ellenben drónokat dobáltak. Az idő lejárta előtt kicsivel már megjelent legalább egy Nemezis. Épp időben.
Az utolsó "nagy" feladat egy batár nagy Split hajó megvédése volt. Itt 3 hajót vesztettem, de mindig újjal szállhattam fel az anyahajóról. Mint kiderült, a cél a kapun való átjuttatása volt. Xenon-ok jöttek. Volt egy szép nagy, meg sok kicsi.
Kicsit zavaró volt, hogy a folyamatos pofázás, meg az állandó célpont (sárga jelölő) változtatgatása. Először a nagy hajó hajtóműveit kellett kilőnöm, aztán mehettem a kisebbekre. Aztán megint a nagyét, mert megjavította és utolérte az anyahajót. Aztán már hol ide váltott, hol oda, mert megjelent pár P is. Illetve a P-t mutatta, de a hajtóműveket pofázta. Tényleg nagyon zavaró volt. Azért sikerült teljesíteni. A Xenon hajók nem a játékban megismert bogár formájúak voltak, bár igazán az X3-as Xenon-okra sem ismertem rájuk.
Ezt követően jöhet a Graph 2, ahol 4 "kisebb" feladatot kell teljesíteni és jöhet a nagy.
Most tartok egy kis pihit. Ez így igencsak intenzív.
Ami nagyon zavaró, hogy egyrészt mindig be kell kapcsolnom, hogy egérrel forgolódok és ez a térkép megnyitásánál kikapcsolódik. Már nem emlékszem rá, hogy ez korábbról benne maradt hiba vagy van rá kapcsoló, hogy ne csinálja. Vezetés közben, ha elmegy az irányítás, az nem túl jó.
Amúgy 4GB anyagot szedett le.
Ja, és mivel moddolt a játék, ezért, ha be is jelentkeznék online, valószínű, hogy akkor sem töltené fel az értékeket. De ezt csak a feladat elvégzése után írja ki. A feladatt előtt annyit ír, hogy jelentkezz be a .... módon.
Ennyi után azt mondanám, hogy aki már nagyon sokat játszott az egy szem mentésével, annak ez a stílus tényleg bejöhet. Nem unalmas, az biztos. Legalábbis így az eleje. Egypár sok órát bele lehet tolni.
És tényleg csináltak rendes tutorial részt.
A grafika viszont enyhén szólva is érdekes. Alapvetően szép, de vannak helyek, részek, ahol nem ezt várnám egy "mai" játéktól. És lehetnek elvárásaim, mivel a grafikát az elmúlt két frissítésben nagyon tolták.
Nem olvastam át. Az esetleges hibákért bocs. Ha nagyon elírtam, szólj és megnézem, hogy mire gondolhattam ;)
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.06.21. 18:40:29