Egosoft X4
  • RJoco
    #6317
    A Rattlesnake csörgőkígyót jelent, de Istvánnal csak csörgőnek hívjuk őket.
    Az FRF egy Split kalóz frakció. Lehet, hogy nálad nincs. Vagy nem lesz. Ez attól függ, hogy milyen utat választasz a Split Vendetta küldetéssorozatában. Istvánnal nekünk külön utunk volt, így a frakciók sem egyeznek pontosan. Bár asszem FRF van mind a kettőnknél.
    Az SCA hajók nem támadnak építőt, csak szállítót, ha van rakománya. Meg állomásokat fosztogatnak. Ha nem támadok rájuk, akkor alapvetően nem támadnak rám. Az FRF nem egészen ilyen.

    Sokat beszélsz a háborúról, meg a harcról. Én meg azt nem értem, hogy nem veszed vagy vetted észre a HOP tevékenységét.
    Ha jól tudom, akkor ez az alap sztorihoz tartozik. Vagy már megcsináltad és akkoriban még nem olyan volt?
    Nálam az Argon-okat nagyon durván visszaszorították. Talán pár rendszerük maradt. Gyakran csináltam, hogy láttam, melyik szektorban ténykedik a HOP, aztán gyorsan odaépítettem egy városházát, így miután lerombolták az adott fajét, enyém lett a szektor.
    Miután lezárult ez a rész, békesség lett. Természetesen a rendszereket nem adták vissza.
    Itt is Istvánnak van olyan frakciója, ami nálam nincs.

    Az, hogy a Xenon és Kha'ak mindent támad, egyértelmű. Ez szerintem minden részben így volt. Az, hogy az egyéb fajok milyen erősek, már más kérdés. Lehet, hogy nem jó az anyagellátásuk és nem tudnak megfelelő mennyiségű hajót gyártani. A HOP jól fel volt szerelve. A Split a megjelenés pillanatában - vagyis amikor megvetted a DLC-t és bekerült a játékba - kezdett el fejlődni. Volt pár alap gyáruk, mint a hajógyárak. Ezekhez elkezdték felhúzni a szükséges ellátó állomásokat. Hajókból is csak minimális volt nekik. Szóval nem csoda, ha a Xenon úgy ledarálja őket. Nekik a te játékodban elég sok idejük volt a fejlődésre. Ha újra kezdenéd, valószínű, hogy kiegyenlítettebb lenne a helyzet.
    Én a Yaki szálat úgy csináltam meg, hogy a Splitek már lőtték az egy szem állomásukat mikor a küldetést adtam le. Gyorsnak kellett lennem, mert mindegy volt, hogy ki lövi ki az erősítőt, a sztori abban az irányban haladt tovább. Számomra egy igencsak izgalmas esemény volt, hogy megszerezzem az egy szem Yaki hajó tervrajzát, amihez jó repu kellett, vagyis az erősítő nem pusztulhatott el idő előtt, de az árulkodót is meg kellett állítanom, hogy a Terránok se haragudjanak meg rám.
    És tényleg. Az, amikor megy a sok szövegelés, hogy milyen ügyes voltál, közben meg az ablakon kinézve látod és hallod az állomásba csapódó lövedékeket és azon izgulsz, hogy fel ne robbanjon, amíg rajta vagy. Igazán nem is lehet leírni az érzést. Át kell élni.