Egosoft X4
  • RJoco
    Én egy űrhajós játékkal szeretnék játszani. Űrhajókkal.
    Nem állomáson, meg bolygók városaiban (SC) rohangálni kilométereket, meg különböző eszközökkel utazgatni félórákat, hogy elérjem a hajóm.
    De sajnos a sok (most inkább jelzővel nem illetem, de használd a fantáziád) játékosnak ez a kívánsága.
    Hát betettek valamit.
    Mondjuk a hajófoglalásnál tényleg hiányzik, hogy nem mehetek át lövöldözni. De csak pár ilyenig, utána már unnám. Már nem is foglalok hajót, egyszerűen lelövöm őket. Olyat gyártok magamnak, amilyet akarok és annyit, amennyit akarok.
    Viszont az elején jó pénzforrás volt.
    És meg ne tévesszen, nekem tökéletes volt a Reunion XTM-es hajófoglalás is, ahol nem volt pofázás, nem volt csillagozás, egyszerűen a számok döntötték el a dolgot. Szerencsére nem volt mászkálás sem.

Amúgy egyszerűen csak rosszul csinálod.
    Hajógyárakban tudsz venni a hajódra legénységet, majd azzal tudsz hajót foglalni.
    Kis hajónál (S, M) vigyázni kell, mert berobbantják a burkolatot és sérül a hajó. Hiába üres a hajó.
    Viszont te is kimehetsz hozzá és elfoglalhatod. Meg kell keresni a zsilipet és mellette lesz egy adat lyuk. Hang és vizuális jelzés is segít megtalálni, mint az állomásoknál. Azt kell szkennelni és már be is szállhatsz. Utána egyszerű emberszállítással (Crew transfer) átküldhetsz valakit kapitánynak.
    Az állomásokon úgysem találsz sok csillagos pilótát, ha mégis, akkor méregdrágán.
    Az állomás lakosságának száma meghatározza, hogy mennyien kóricálnak itt-ott. Hajógyárnál általában többen, ott nagyobb esély van jó pilótát találni. De ez nem biztos. Illetve amelyik állomásra kirakja a kis sárga alakot, elvileg ott neked kellő ember van. Mondjuk egy pilóta nélküli hajóra. Ha van már pilótája, akkor nincs ilyen jelzés. Csak aztán találd meg az embered. Nekem eddig nem nagyon sikerült. Lehet, hogy elbújt a bárban, amit csak az állomást szkennelős rádiós küldetésekből fogsz megtalálni.
    A másik megoldás, hogy felteszed a könyves mod-ot.
    Ez esetben az összes csillaghoz, minden képességhez (még a morálhoz is) megveheted a könyvet a dokkok árusainál.
    Így simán lehet 5 csillagos akármit csinálni.
    Ha jól emlékszem, akkor a mod kicsit megvariálja a szintlépést és több csillagnál már nem elég egy könyv a következő csillaghoz.
    Nekem jelenleg nincs fenn a mod, de a könyvek megvannak és használhatom. 1 könyv, 1 csillag.