Egosoft X4
  • RJoco
    Mindegyik monitor DP kábellel csatlakozik és nincs elosztó, a kártyán van 3 DP kimenet.
    A win-ben surrond van beállítva, csak így tudnak a játékok teljes szélességben futni.
    Ha a win kikapcsolja a kijelzőt nem használtság miatt, akkor mind a 3 kikapcsol.
    Ha teljes képernyős, FHD felbontást állítok be egy játéknál, akkor csak a középső marad bekapcsolva. Ezen van a tálca.
    Azt eddig nem figyeltem, hogy az ikonok átkerülnek e ide, de azt hiszem, hogy nem, mert amikor visszaváltok a win-re a játékból, akkor bekapcsolja őket és minden a helyén.
    Mondjuk olyan előfordul, hogy úgy tölt be a win, hogy a tálca a monitorok teljes hosszában kifeszül. Ezt annyira nem szeretem.
    Illetve mikor rányomok a start gombra, akkor a bal monitor szélén jelenik meg a menü. Ha elkezdek gépelni, akkor átteszi a tálca fölé a középső monitorra. Ezt már megszoktam, nem zavar.
    De úgy emlékszem, hogy jól futott egy darabig a 3 monitorral is az X4.
    A DU-t speciel ablakban játszom egy monitoron, mert az optimalizálatlansága miatt (remélhetőleg) kicsi az FPS 3 monitoron.
    Ablakos módban a két szélső monitor megy. A játékok nagyja a középsőre kerül ki.

Annyi változott, hogy a VSync-et hagyom szabadon futni. A monitorok 144 Hz-esek, de ezt 3 monitoros módban nem érik el a játékok. Az FPS játékok miatt vettem 144 Hz-eset, de olyat meg úgysem akarok 3 monitoron játszani.

Épp most néztem egy PCX-es gép összerakót. 2 millás gépet raktak össze. Mondjuk ebből 300k volt a monitor.
    10940-el, 2080Ti-vel és 8x8 GB memóriával.
    Na igen, ez már nálam is megüti a mércét.