Egosoft X4
  • TokraFan
    OS reinstallt próbáltál már? A kékhalál nem feltétlen hardver hiba (bár jellemzően az, de vannak kivételek). Nekem volt olyan, hogy feltettem egy apró programot, amivel foldereket lehetett egy gombnyomással hide-olni. Működött, aztán egyszer csak elkezdett kékhalálozni a rendszer. Én is mindenre gyanakodtam, eszembe nem jutott, hogy ez a kis béna program lesz a ludas. Pedig az volt, de kacifántos módon, mert mint kiderült, csak akkor okozott kékhalált, ha a külső USB-s, Veracrypt-el titkosított HDD-t csatlakoztattam a géphez. Ha egyidőben futott a folder hider és a Veracrypt-el mount-oltam a külső HDD-t, akkor random kékhalált produkált. Mire erre rájöttem, megőszültem, de töröltem a programot minden registry bejegyzésével együtt, és voila, azóta egyetlen kékhalálom nem volt. A lényeg az, hogy szoftveres hiba is képes kékhalálozni.

Kideríteni úgy lenne a legegyszerűbb, ha fognál egy szűz HDD-t, arra friss OS install és driverek, és kizárólag azok a programok, amivel kékhaláloztál. Ha így is csinálja, akkor bár még mindig lehet driver probléma is, de akár ténylegesen hardver is.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.08.24. 13:30:43