• BaliBoy
    Nincs átok, no para! :)

Úgy gondolom, sőt biztos vagyok benne, hogy Rey életéről nagyon sok minden csak az elkövetkező két részben fog kiderülni. De azt senki ne várja szerintem, hogy olyan "nagyon fontos" dolgokra is magyarázat fog érkezni, hogy Rey honnan tud wookie-ul? Vagy arra, hogy miért tud úrhajót vezetni?! Mert tud és kész. Én honnan tudok autót vezetni?! Mert valamikor megtanultam. Az űrhajó vezetés csak nekünk sci-fi, Rey-nek a saját univerzumában olyan mint nekünk az autó vezetés. Én mindig is úgy gondoltam arra az univerzumra mint amiben mindenkitől elvárható, hogy tudjon űrhajót vezetni. :) Persze rögtön ott van Fin karaktere aki nem tud.... :) Illetve ehhez a gondolatmenethez tartozik az is, hogy miért érti a droid nyelvet. Az egész galaxis hemzseg a droidoktól, szerintem egyáltalán nem furcsa ez. Kb. olyan lehet, hogy mi is tudunk használni mobiltelefont. (már a 2-3 éves gyerekek is)
    És ehhez egyébként szorosan kapcsolódik a "honnan tud űrhajót szerelni" kérdése, ami egy kicsit a tyúk vagy a tojás esete. A valóéletben is egy autószerelő több mint biztos, hogy tud autót vezetni is ;)

Szóval nem kell a kákán a csomót keresni mert azzal csak elb@ssza magának az ember a filmélményt. Mindenre úgy sem fog magyarázatot kapni, de szerintem egy sci-fi-nél ez nem is várható el. El kell fogadni néhány dolgot, hogy úgy van, ahogy. Ha erre valaki nem képes - és ezt nem bántásból mondom - annak a sci-fi műfaj nem való. Ehhez a műfajhoz kell az, hogy az ember el tudjon vonatkoztatni a való élettől.