• nkmedve
    Kifutottam a szerkesztési időből, de azt még hozzátenném a TFA-s gondolatmenetel kapcsolatban, hogy Anakin is meglepően tehetséges volt a Baljós Árnyakban, pedig neki aztán tényleg semmi képzése nem volt az erő használatában, és sokkal fiatalabb/tapasztalatlanabb is volt mint Rey.
    Rey esetén:
    - nem tudjuk gyerekkorában mi történt vele. Nem kizárható, hogy Luke Jedi akadémiájára járhatott még azelőtt, hogy Kylo Ren átállt a sötét oldalra, és kinyirta az egész akadémiát (kivéve Rey-t akit elbujtattak Jakku-n és elnyomták/törölték az emlékeit). Amig nem kapunk valami magyarázatot addig nem lehet azt mondani, hogy semmit nem tud az erőről és soha nem használta. Amúgy, még ha nem is volt előzetes képzése, akkor is ott volt az a jelenet amiben megtalálta a Luke által hátrahagyott kardot és egy látomás útján (mondhatnánk gyorstalpalónak is) tudomást szerezhetett az erőről.
    - az életének egy jelentős részét különböző roncsok kutatásával és alkatrészek kereskedelmével töltötte - igy a technikai tudása magyarázható (még ha kicsit túl jól is ismer minden rendszert, de egy SW filmben ez nem egyedi).
    - A Millennium Falcon egy ősrégi, jól ismert YT-1300-as modell, amit Han Solo kicsit "feltuningolt". Egyáltalán nem kizárt, hogy Rey repült már hasonlóval (pilótának nevezte magát a filmben, úgyhogy valamivel biztos repült), esetleg darabokra szedett néhányat amig Jakku-n volt. Nyilván ismerte a modellt, mivel egy hulladéknak nevezte.
    - Hasonlóan magyarázható a különböző nyelvek ismerete is, Jakku-n sok különböző fajjal és droiddal került kapcsolatba (a túléléshez nem árt ha tud kommunikálni).

Szóval szerintem a filmben sok utalás van ami alapján rengeteg dolgot meg lehet logikusan magyarázni Rey-el kapcsolatban. Persze nincs minden az ember orra elég tolva expozicióban (ami szerintem nagyon is jó dolog), úgyhogy ha valaki felszinesen értelmezi a filmet akkor jönnek a Mary Sue és hasonló badarságok. Remélhetőleg tovább viszik és fokozatosan egyre több dolog fog kiderülni a karakterrel kapcsolatban (bár kétlem hogy az ellenzőket és feminizmust kiáltókat ez már meg fogja győzni).
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2016.12.19. 13:06:52