• NEXUS6
    #59
    Szóljál, hogy úgy sem olvasod a linkeket és akkor nem strapálom magam.

    Én nem azért linkeltem be a cikket, mert vitatom a manipuláció kérdését, meg a matematikai alapot, hanem épp ellenkezőleg, hogy ne kelljen már itt kisdoktorit írnod olyanból, amit nem most találtak ki. Bizonyos elenyésző arány esetén megengedheti magának a szülő, hogy idióta legyen, mert a többiek gyak 100%-osan megvédik. ennyit mondok most is, meg ezért linkeltem be a blogot, hogy mi enek a matek alapja.
    Olyan ez, mint az adókerülők, bűnözők, más deviánsok esete. Nem biztos, hogy a társadalomnak a jelenleginél nagyobb szigorral, következetességgel kell fellépni ellenük, amikor csak egy kis nyereség lesz belőle (vagy még az sem), mert eleve viszonylag elenyészőek az ilyen eltévelyedések.

    Akkor van gond, amikor pl. a Waldorf-iskolák esetében is az átlag 10%-nyi oltáskerülők aránya, a nagy antropozófista világnézeti elterjedtség miatt ott a visszájára - gyak 18%-ra - fordul! Na most oda bemész, ott te leszel a deviáns mert oltatod a gyereket! Mert ahogy valaki okos ember mondta: "Ha egy közösségben él az ember, akkor annak vannak szabályai. Ha valaki ezeket önkényesen fakultatívnak gondolja, hát kívül tágasabb."

    Amúgy elméletileg én is egyetértek ezzel a waldorfos szemlélettel, persze neveljük szabadabban, az egyéni különbségket is figyelembe véve a gyerkőcöt. De az egész elméleti, filozófiai háttere még a hippi mozgalomhoz képest is ősöreg és tudományosan öööö...., megújításra szorul. Innen jönnek ezek a nembeoltós hülyeségek is arrafelé, amelyek tényleg veszélyeztetik a saját csemetéik élét, ja és tényleg, másokét is.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.12.16. 13:04:28