nkmedve#13
Mi ebben a komolytalanság? :) Szerintem elég komoly dolog, hogy egy olyan embert választottak a a világ egyik legerősebb poziciójába aki nem veszi komolyan a feladatait (pl. nem érdeklik a titkosszolgálati jelentések, nem hajlandó a fehérházba költözni), nagyjából minden mozzanata visszavezethető valamilyen személyes érdekre (pl. a Japán miszterelnökkel való találkozóra viszi a lányát akinek japán érdekeltségű üzletei vannak; a saját ingatlanjait akarja használni diplomáciai célkora, stb.). Aztán arról már ne is beszéljünk, hogy milyen embereket jelöl mindenféle poziciókba.
Úgy tűnik mintha az egészet csak egy szerepjátéknak fogná fel, mintha az elnökség valami "President Apprentice" reality show lenne amiben a nézettség növelése érdekében a rosszfiút kell játsza (igy szórakozásból mindenkivel összerúgja a port, pl Kina, India, közben még az oroszoknak is hint egy kis port, pedig ők támogatták a leginkább). Ez kicsit aggasztó, attól függetlenül hogy valójában mennyi hatalma és mozgástere van elnökként.
Az, hogy mi lesz a migrációval kapcsolatos igéreteivel még kiderül, de azt vegyük figyelembe, hogy azokat az igéreteket akkor tette amikor még a legrosszabb rémálmában sem gondolta volna hogy győzni fog (szerintem valójában nem is akart győzni, ahogy pl. Farage sem akart Brexit-et, csak a saját pozicióját erősiteni). Meglátjuk, nekem semmi bajom nem lenne azzal ha az illegális bevándorlást visszaszoritaná, de kétlem hogy annyira érdekében állna (ő is alkalmazott ilyen munkaerőt).
Minden esetre, biztos nem lesz egy unalmas 4 év. Az emberek változást akartak, most kapnak bőségesen, csak nehogy a változás szele tornádóként csapjon le rájuk. :) Én csak remélni tudom hogy amit irsz az igaz lesz, és Trump-nak nem lesz beleszólása komolyabb ügyekbe.