HUIrnok#40
Nekem volt egy olyan ötletem, ami bőven környezetkímélő lehetne, és a 7.4 milliárd (vagy még afölötti lélekszámú) ember sem okozna gondot a Földnek, vagy önmagának, ha ráállna erre a gazdasági és minőség megőrzési beállítottságra. Meg is próbáltam főleg (gazdasági) stratégiai játékban "tesztelni" az elképzelést. Még elvetemült (csont korrupció és túltökéletesség) averzióban is leteszteltem az ötlet műkődtetését. Pl.: Anno sorozatban, Civilization sorozatban, meg még 3-4 ilyen valós elemeket is ötvöző játéksorozatban, ahol inkább a gazdasági lépések a leghatalmasabb erőt képviselők. Szemben a katonai vonalakkal.
Az volt a lényeg, hogy az egyik szenárió, pl.: élelmiszerek minőségét saját fejben is, meg a játékban megpróbáltam lemodellezni, mármint a maradék és fölösleg keletkezését is. Illetve annak valóban értelmes használatát. 2 évig erre voltam ráállva... Csak 2-szer működőtt a 10 esetből zavar nélkül... Saját modellben...
A legnagyobb baj kizárólag az ellenőrzések folyamatos érvényessége (kijátszhatóság/visszaélés) lett volna. Így a (pontosabb) matekmodell formájában is, csak 3 eset műkődött volna a 10-ből, ami így eléggé kockázatos. Ezt nem a hasamra ütve kezdtem el kidolgozni... Sajnos a korábbi asztali számítógépem tavalyi halála miatt ezt nem tudom már bizonyítani, de ha lesz lehetőségem. Lefogom ezt a modellt újra futtatni magamban is, aztán majd megosztom, ha valakit esetleg érdekel, akkor egy PÜ-t dobjon. Utoljára szerkesztette: HUIrnok, 2016.12.13. 16:39:08