• NEXUS6
    Öcsém foglalkozott jó sokat mindenfajta extrém növénytermesztéssel, meg ökoházzal, meg zéro emissziós építésettel. Van a youtube-on is fenn jó pár video ilyenekkel kapcsolatban és nekem úgy tűnik, hogy kb annyiból, amennyiből egy normál házat ki szokás hozni, némi extrém technológia bevonásával egy kifelé gyak zéro kiadásút is lehetne. Ebben benne van fűtés, világítás, meg a kaja nagyrésze. Szal a lehetőség adott, az emberek nagyrésze meg még sem azt választja. Érdekes.

Én nem rónám föl ezt az embereknek, mert szerintem pont az az élet lényege, hogy az emberek interakcióban legyenek, minden szinten és ne zárkózanak be kis önellátó mikroközösségekbe.

Az oktatással kapcsolatban lgondolkodtató amit írsz, de ne felejtsük el, hogy sok embernek elég gázos a családi háttere, és ha az iskola, akár a mai igen csak alul teljesítő formában is de kiesik, akkor semmi esélyük nem lesz a hozott környezetből kitörniük. Szóval bizonyos szint fölött amit írsz választhatóvá tenném, de nem mindenkinek.

A gazdasági/pinzügyi rendszerről szóló gondolataid, sajna nekem nem igazán jöttek át. Bocs.
    Nekem erről az a véleményem, hogy elégé anakronisztikus ez az egész pénzzel való játszadozás, meg tőzsdézés, amikor gyakorlatilag bármilyen tárgynak bármikor, valósidőben ki tudjuk fejezni bármilyen más tárggyal kapcsolatos értékét, mondjuk az előálított munka+energia és az amortizáció viszonylatában. Tehát a piacra és pénzre a klasszikus értelemben semmi szükség nem lenne már!
    Persze egy ilyen általános rendszer bevezetése a jelenlegi vezetők semelyikének nem lenne érdeke.