• TokraFan
    #63
    A Föld népeinek fejlődése, az általuk járt út, a társadalmak melyekbe szerveződnek, nem beszélve a kultúrális sajátosságokról, ma is borzasztóan eltérő! Többek között, már csak ezért sem lehet egyértelmű választ adni arra, hogy a haladási irány _globálisan_ jó-e vagy sem!

    A fejlődés is több síkon mozog. Technológiai és tudományos szinteken most jó az irány. Az oktatásban vannak országok (nem itthon) ahol alapúvetően jó az irány.
    Más szempontokat nézve pedig bizonyára nem jó az irány, többek között pusztán a birtokolt pénz mennyisége alapján történő befolyás és hatalomgyakorlás a lehető legrosszabb, amit el tudok képzelni. Egyrészt így tökéletesen alkalmatlan és főleg értéktelen emberek kerülhetnek milliók életét döntően befolyásoló hatalmi pozíciókba, másrészt a haszonszerzési vágy legtöbb esetben nem az értelmes, okos és az emberiség javát szolgáló döntéseknek kedvez. Jobbnak látnék egy meritokrata rendszert, bár azt is nagyon át kéne gondolni és a megfelelő biztosítékok egész láncolatát kéne létrehozni azért, hogy valóban csak a legjobbak, legokosabbak, legbölcsebbek, legtehetségesebbek, legszorgalmasabbak és a társadalom szempontjából is értékes emberek juthassanak vezető poziíciókba.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.11.30. 09:13:59