nkmedve#69
Lehetséges, hogy igy van, a média mindig is az emberek manipulálására volt használva mindkét oldalon, és ez mindig is igy lesz. Az egyetlen megoldás, ha nem hiszünk el neki semmit, hanem utánanézünk a dolgoknak minél több forrásokból.
Mostanában amilyen dolgokat láttam az amcsi mainstream médiában azokban általában Trump lejáratása volt a cél, ami nem meglepő, ő egy ilyen karakter és ezzel jutott oda ahova jutott. Az biztos, hogy a liberális médiának nagy sara van Trump győzelmében. Vele kapcsolatban nagyon átestek a ló túloldalára, és ez visszafele sült el.
Sajnos az emberek mindkét oldalon nagyon megvezethetőek. Elég bedobni egy eredetileg valós hirt, kicsit ferditeni rajta, belemagyarázni ezt-azt, amit az átlag ember soha nem fogja tudni leellenőrizni, és meg is van a hangulatkeltés. Nekem ez a Clinton/Podesta levelekkel kapcsolatban tűnt fel a leginkább. Egy több tizezer darabos gyüjteményről beszélünk aminek kb. 99%-a teljesen érdektelen az átlag embernek (beleolvastam, keresgéltem az arhivumban). A fennmaradó 1%-ban talán lehet találni érdekesebb dolgokat amibe bármit bele lehet magyarázni és az emberek nagy része soha nem fog utána nézni (hogy is tudna ekkora információhalmazban?), hanem csak elhiszi amit itt-ott olvas. És itt van a szivárogtatások veszélye. Jó dolog, hogy kiderülhetnek igy piszkos ügyek, de ahány ember, annyi féle képpen tud értelmezni egy szöveget, és vannak akiknek az az érdekük hogy bizonyos képpen legyenek értelmezve a dolgok.
Csak egy példa - egy vagy több nagy nyomás alatt levő beosztott véleménye alapján azt kezdjük terjeszteni, hogy Clinton pszichopata, nem beszámitható, haldoklik, stb. (mintha még soha senki nem mondott volna semmi rosszat a főnökéről amikor éppen rossz napja volt). Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2016.11.29. 13:04:31