• btb300
    #36
    Megint kiforgatod a szavaimat. Annyit írtam, hogy az oksági kapcsolat nem feltétlenül az, hogy az antropogén széndioxid-kibocsátás okozza a felmelegedést. Nem tagadok ezzel a kijelentéssel semmit, csak egy elmélet kizárólagosságát. Ellenben te a kételkedésre való jogtól fosztanál meg mindenkit. A tudás és szakértelem rengeteget ér, a maga korlátaival együtt is, de a te kategorikus kijelentéseidet úgy nézem saját tudás nem támasztja alá. Az, hogy mit hiszel, senkit nem érdekel, gondolom magadból indulsz ki, miszerint egy fórum akármekkora füllentést elbír. Kösz, ez nem az én stílusom. Amennyire látni szoktam, te itt nem, hogy engem nem akarsz tanítani, hanem mindenkit tanítani akarsz. De ha konkrétumokra kerül a sor, kényelmes kibúvókat keresel. Tessék, olvasgass, hogy is működik a modellezés, te szerencsétlen:
    http://journals.ametsoc.org/doi/pdf/10.1175/JCLI3629.1
    Bízom benne, hogy a névelőkön kívül mást is felfogsz majd belőle. És hogy az eredeti állításommal kapcsolatban is hozzak egy kis adalékot:
    http://www.biogeosciences.net/12/4497/2015/bg-12-4497-2015.pdf
    ÉS továbbra is hangsúlyozom, itt nem cáfolatokról van szó, hanem bizonytalanságokról, meg arról, hogy te ne nyilatkoztass ki itt nagy pofával tényeket, amik pont a szakértők szájából sose hangzanának így el. Eszem megáll. És ugyanezt a gáz érvelést használod itt mindenkivel szemben, kár, hogy nem néztem meg előbb, kivel kezdek vitatkozni.