gforce9#56
Egyetértek, kivéve egy dologban. Én sosem tartottam jó dolognak, hogy egy Kft. tulaja sosem felel vagyonnal. Ez nonszensz, miközben a munkavállaló aki ott dolgozik pedig sok esetben anyagi felelősséget vállal a munkájáért. Valamint egy csődbement vállalkozásnál kimentik a vagyont a sajátjukkal nem felelnek aztán élnek mint marci hevesen. Ez én sosem tartottam jó dolognak. Járulékokat, ipadót, meg francsetudja mit, azt fizetek én is de ez nem újdonság. Engem eddig nem csesztetett a nav lekopogom. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy soha 1 nap és egy fillér késésem vagy elmaradásom nem volt soha, erre mindig ügyeltem. Nem csesztetnek. 1x próbálkoztak be, számlaadást nézték, de az se jött be. Nem mondom, hogy leányálom mutyizás nélkül vállalkozóként megélni. De én úgy látom pozitív irányba megy a történet. Kezdenek kiesni a kontárok, a lehúzógépek és a körbetartozók. Egyre nagyobb az igény a normális vevőbarát korrekt hozzáállásra, amit az elejétől igyekszek megvalósítani. Beérik a gyümölcse ennek, bár sajnos lassan. Mutyizással sokkal könnyebb és gyorsabb lenne az igaz.
Anno amikor alakult a cég egy alapítványnál besegítettem közbeszerzések technikai ellenőrzésébe. Lényegében az volt a dolgom, hogy ami a specifikációban van azt kellett leellenőrizni, hogy a valóságban is úgy van e. Na akkor belelátta a közbeszerzési viszonyokba, Felsem merült gondolati szinten sem, hogy nem mutyizással kell csinálni, hanem lehetne tisztességesen is. Na akkor fogadtam meg, míg ez a szemlélet nem változik közbeszerzés.....véletlenül sem. Senkinek nem akarok az adósa lenni senkinek nem akarok a zsebében lenni.
Szóval nehéz, de ha jól és kitartóan csinálja az ember, megvan az eredmény is. Ahogy a mondás tartja: "Megmondta az öreg Yoda, ha kardozol figyelj oda!" :)