• gforce9
    Én bizonyos dolgokat elfogadhatónak tartok amit a kormány csinál. Bizonyos dolgokat meg nem. Mivel saját pártot nem tudok és nem is akarok alakítani, így a felhozatalból lehet választani. Ha egy kritikus tömeg összegyűlik az aktuális kormány ellen van lehetőség a változtatásra, de ahhoz egy összefogott, konstruktív és életképes ellenzék kell. Ez jelenleg nincs. Nagyon nincs. Legalábbis engem egyikük sem győzött meg arról, hogy fogalma lenne egy ország irányításáról. Az ellenzék olyannyira széttöredezett, hogy lényegében ezzel már garantálják is a 2018-as eredményeket. Valamint az ellenzék 1-2 kivteles esettől eltekintve konstruktív javaslatot nem tesz, csak fikáz. Ez lehet elégséges mondjuk egy orbánhaternek, de egy gondolkodó embernek kevés. És azért nem teljesen hülyék a szavazók.

A jelenlegi fideszkdnp-nek legalább fogalma van a kormányzásról. Az más kérdés, hogy valamivel egyetértek, valamivel meg nem. Lopni mindegyik lopott aki hatalmon volt. A kárpótlási jegy mizéria, alagútépítés stb nekem tökugyanolyanok mint a trafikbalhé vagy épp a stadionépítési őrület.

Lehet választani kormányképes tolvaj és kormányképtelen tolvaj között. Amíg ez a helyzet nem változik és az ellenzék nem kapja össze magát - mert jó lenne már ha felébrendnének az álomvilágukból -, addig semmi esély nincs a változásra. De ettől még a mai helyzet nem diktatúra és nem királyság.