• gforce9
  #14
  "amíg az ms-t nem baszogatták az explorerért, az "internetet gyakorlatilag ie-re fejlesztették". szabványok helyett activex, mai napig szopás céges környezetben az "elmúlttizenötév"."

  Versenytárs nélkül ezt minden cég meglépi. Saját szabványok, idóta elgondolások. Az ügyfelek a lehető legjobban magához láncolásával. Undorító szokás, de sokat tenni ez ellen nem lehet, főleg, ha nincs életképes, szabványos és elterjedt alternatíva 1-1 problémára.

  "és persze, kellett a változáshoz az is, hogy az ms szart bele az egészbe, de míg egy böngészőt "folyamatosan" használsz, szem előtt van, fáj ha rossz, addig a defender akár mekkora retek, az átlagjuzer nemigazán találkozik vele... "
  A vírusirtót a hatékonyság vs ár határozza meg. Mivel jelenleg defenderrel egyátalán nem hoznak be hozzám több vírusos gépet, mint bármilyen más ingyenes megoldással, sőt fizetőssel sem, így teljesen életképes alternatíva otthoni környezetre. A Vista idejében meg a win7 kezdeti éveiben szart volt. Akkor a 3. féltől származó megoldás alapvetőnek számított mindenkinél. Mosmeg már nem, pedig a defender működése ugyanolyan láthatatlan volt az átlagusernek akkor is és most is. Csak anno szar sem ért és ezt tudták. Annyit azért az átlauser is tud, hogy a vírusvédelem fontos, ha többet nem is.

  "arról nem beszélek, hogy a win10 a genyózásával már engem is vett rá, hogy leszedjem az antivirus szoftverem (egyszerre ment a kettő, elegem lett a macerából, feladtam a küzdelmet), de végül csak győzött a paranoiám és megoldottam. nice try, ms! :("
  A win10 egy külön történet teljesen. Az agresszív kampány ellenére sem terjed, sőt talán némileg vissza is esett (volt is róla cikk). Én sem tudom senkinek jó szívvel javasolni, mert amit csinál az MS e kapcsán az bicskanyitogató és a több mint 1 éves pályafutása alatt + a bétatesztek ideje, még mindig nem sikerült olyanra összekalapálniuk, hogy havonta hetente ne jelenne meg cikk XY új gondokról.

  "szóval messze nem csak arról van itt szó, hogy az ms saját szoftverrel indul a "versenyben", hanem az a fő gond, hogy az OS-monopóliumát használja annak előnybe hozására. dehát ezek mindig is ilyen patkányok voltak, a juzer meg hóthülye a géphez...."
  ios-t sem támadják mondjuk a safari miatt. Pedig a saját gépein belül monopol helyzete van.

  Továbbra is tartom és nem tudok jobb példát hozni: Az FF anno a sikerét annak köszönhette, hogy jobb volt. És kicsitsem annak, hogy valami bizottság böngészőválasztó ikont erőltetett a windows asztalára. Nem értem mitől aludtam volna át az elmúlt 15 évet. Látom a folyamatokat. De az ebben a cikkben szereplő cégek azon is gondolkodhatnának, hogy X problémára vajon miért használ belső megoldást a user és Y problémára miért használ külső programot. Mert marhakönnyű azzal takarózni, hogy az MS beletette előre a sajátját, de akkor médialejátszásra pl. miért használnak rengetegen alternatív megoldást? Pedig van a win ben médialejátszó.

  A win 10 erőszakos uninstallja viszont tényleg gond. Semmi köze az MS-nek ahhoz, hogy egy megvásárolt oprendszerre mit telepítesz vagy mit nem. Legalábbis nem szabadnak közének lennie. Esetleg azt, hogy tanácsoljon vagy ne tanácsoljon XY szoftvert azt elfogadom, de a döntés nehogymás ne az user kezében legyen....
  Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.11.16. 09:47:36