• Macropus Rufus
    a mi esetünkben egy speciális alkalmazást futtatnak a légi fuvarszervezők. Amíg Win7 alatt futott a program semmi gond nem volt, de az egyik öntevékeny kolléga telepítette a win10-et (ezek a gépek a vállalati policy miatt nem kapcsolódnak az anyacégünk informatikai rendszeréhez, ezért nem is nagyon tudjuk befolyásolni, hogy mi az ami fut rajta és mi az ami nem futhat rajta.). Win10 alatt gy.k. azonnal fagy a program amint a win10 megkapja az új frissítéseit. Amíg a frissítések nincsenek telepítve és a gép nincs újraindítva addig a program sem fut. Ez sztem eléggé hülye hiba, de nálunk ez van.
    Szerencsére ez csak 3 gépet érint tehát marginális a dolog. De annál a cégnél ez a gépek 100%-át jelenti. A mi rendszerünkben jelenleg tiltó listán van a win10.

Saját tapasztalat: még tavaly frissítettem a gépemet ingyé' win10-re. Nem is volt vele baj. Ám decemberben otthonról kellett volna segítenem a többi IT-s munkáját. Na ekkor ütött be a baj: a win10 indulás után leállította a billentyűmet és az egeremet. A hdd led folyamatosan világított. A perifériákkal nem volt gond, ui. azok más géppel tökéletesen működtek és a win10 alatt is működtek egészen addig míg a win10 be nem töltötte magát. 2 újraindítás után is ugyan ez a hiba jött. Aztán jött a brute force. Win10 legyalulva, win7 vissza téve. Mint kiderült a win10 éppen frissítette magát. Érdekes jelenség volt és igazából a környezetemben más nem tapasztalt ilyet. Nekem ez bőven sok volt. Többet win10 nem lesz a gépeim közelébe. Marad a win7 játékra és linux a munkára.