TokraFan#24
Én arra reagáltam, amit írtál, mivel az tényszerűen nem igaz!
A Windows vs Linux flame meg sosem érdekelt, mindenki azt használ amit akar. 10éve hallgatom, hogy ez most a Linux éve, most aztán lever mindent, ehhez képest a szerver oldali eszközök kivételével, desktop-on évről-évre csökken a felhasználói bázis, ami bizonyára nem véletlen. Volt idő, amikor drukkoltam a Linuxnak mert az MS-t mindig is utáltam, de tény, hogy a felhasználók egy oprendszertől elsősorban stabilitást és egyszerű kezelhetőséget várnak el, és ha ezt egy oprendszer nem képes teljesíteni, akkor sajnos senkit nem fog érdekelni, hogy hozzáértőként mennyire űberszuper. Mivel a felhasználó dolgozni akar, nem oprendszert basztatni parancssorból. Ha nekem határidős munkám van mondjuik egy reklámgrafikára, akkor nem azt fogom nézni, hogy a grafikai szoftverem ikonnal indul (ami szakmai körökben ciki), vagy parancssorból, hanem csak azt, hogy az oprendszer tegye a dolgát, stabilan, megbízhatóan és kényelmesen, hogy a munkámat (amihez meg én értek), hatékonyan tudjam végezni és ne aból álljon a fél napom, hogy az oprendszer lelkivilágát tanulmányozom. Éppen elég nekem a grafikai szoftverek lelkivilágával, a végeláthatatlan formátumokkal, a nyomdák és megrendelők igényeivel foglalkoznom. Nos, vállalom, hogy nem vagyok coder guru Linuxhoz, viszont magas szinten képzett grafikusként azt sem érzem, hogy ha számomra a Win7 vagy az OSX hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé mint a Linux (márpedig ezerszer vernek rá ebben), akkor a te szavaiddal élve "windowsos csicska" lennék. Nagyjából ennyi a történet...