• end3
  #9
  Küld-e adatot? Küld. Mivel az MS Amerikában van, ezt a kérdést még Putyin, Kína, stb. is csak úgy gondolja megoldani, hogy leszedi a fontos gépeit a világhálóról. (Saját, "nemzeti" internetet épít..,)

  Sokkal problémásabbnak találom azt a részét a dolognak, hogy a folyamatosnak "akart" fejlesztőmunka ellentételezését kényszerített rendszerben oldják meg. Azaz, nem én döntöm el, hogy a jövőben mit és miért fizetek. Ők eldöntötték fejlesztenek, és ennek meg kell térülnie valamikor. (Tetszik, nem teszik!) Azaz, a Win 10 egyenesen vezet a szoftverbérleti rendszerek és a bérleti rendszerben fizetett "felhős" tárolás felé, Amerikában majd eldöntik helyettünk, mikor cseréljünk vasat a szoftver alatt, stb. (Az első év gyakorlati W10 felhasználásával kapcsolatos tapasztalatok alapján mondom, ugyanazon a vason érezhetően nehezedik a szoftver működése, feléli a W10 is az alapjául rakott hardveres erőforrásokat, - sokkal gyorsabban mint az előző oprendszerverziók tették.)

  Megjöttek az első javítások, amelyek nálam legalábbis, rejtélyes fagyásokat kezdenek mutatni a régebbi, "brand", Core 2-es gépeken. (Eddig ilyen nem fordult elő.) Reális veszély, hogy teljesen kicsúszik az operációs rendszer feletti "uralom" a felhasználók kezéből. Nem a "vas" természetes tönkremenetelén fog múlni, mikor kell gépet vásárolni. Ez a folyamat a W10-el elkezdődött, és jó ideje tart már. (Erre a problémára sajnos a W7-esek online használata sem lesz hosszabtávú megoldás. Tudniillik, egy ideje már azok, mégjobban "nehezülnek" és láthatóan "szenvednek" az internettől.)

  Az adatküldés megakadályozására legalább egy jól müködő megoldás van, - (..hálózati kábel ki..!), - de az nem jelenti egyben a W10 jó müködtetésének lehetőségét is, az ugyanis azonnal "sztájkba lép", ha eltűnik alóla a net, és rövidebb-hosszabb idő alatt, - bár nem próbáltam ilyet túl sokáig, - de szerintem, feltehetően, a teljes használhatatlanságig "meg is adná magát".

  Azaz a fejlesztési tendenciák ellen már tényleg csak a jogszabályi, törvénykezési gyakorlat változtatásával lehetne (talán!) eredményesen harcolni. - Amerikában! - De ott érthető módon nem fognak.

  Vagy a saját fejlesztésű "open"-es alapú rendszerekkel, ahogy azt "keleten" gondolják, de a kernelfejlesztést és még sok más, a számítástechnikában kikerülhetetlen applikáció fejlesztését akkor is Amerikában "kontrollálják".

  Azaz.., magyarán, a W10 "mindenható" felhasználásával, az MS ilyetén ajánlásával kapcsolatban, még sok mindent kellene vizsgálni itt Európában, nem csak az adatküldést, mert hosszútávon, ebben a rendszerben, az a legkevesbé problematikus...!