• NEXUS6
    #87
    Ha uncsi és fáraszt, minek olvasod? :)

    A kijelentéseiddel mint azt valszeg az előző X hsz-emből is láthatod maxigáz egyetértek, lásd előző hsz-em!;)
    A legutóbbi példát azért hoztam, mert gf9-cel sehogy nem tudom ezt megértetni, hogy marhára nem vagyok ellentétes állásponton, ő újra és újra egy valami a Moszkva-téren lebzselő szent harcot folytató bibliadílert lát bennem, ami a legtávolabb van valszeg a valóságtól! XD

    De gondolatmenetedre reagálva: miért gondolod, hogy az intézményesült vallásokat zavarja, hogy nincs igazuk? Egyszerűen a kötelező tanok közé tették, hogy végső soron nekik van igazuk és kész, a tudomány dolga, hogy ezt racionálisan is bebizonyítsa (skolasztika), ha nem sikerül, akkor a tudósok nyilvánvalóan tévednek és pont. Ez egy olyan axióma volt, amin sokáig nem is léptek túl, sem önszántukból, sem kényszer ellenében a tudósok.

    Azonban azt is látni kell, hogy amióta a tudomány végre levetette ezt az isteni igazsággal kapcsolatos békjót, azóta viszont nincs helyette más. Nincs olyan, hogy nagybetűs TUDÁS. A tudás relatív, vagy csak korlátozott körülmények között érvényes már maga a tapasztalat is, és/vagy korlátozott az ebből kapott előrejelzés beválósága is.
    A tudományszociológia szerint pl a tudomány nem más, mint a tudósok tevékenységének eredménye. A tudósok pedig a közösség által is determináltan határozzák meg azt amit a végtelen lehetőségből kutatnak, és akkor még az ilyen-olyan egzisztnciális, emberi okok miatt módosított eredményekről nem is beszéltünk. ;)

    Szal rossz hírem van, az élet bonyolult és pont nem a tudomány lesz az, ami kimondja azt, amit valszeg végső IGAZSÁGnak nevezel, ha pl erre van igényed valami ilyesmi megtatlálására.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.11.08. 16:32:21