• NEXUS6
    #56
    Aha, ahogy mondod. ;) Csak ugye ott van pl. a több népnél felbukkanó özönvíz sztori, a vallásos anyagok alapján tudományos szinten kutatható, akár bizonyítható, behatárolható az esemény, a terület ahol valószínűleg lezajlott (az elzáródott Fekete-tengeri mélyföld). Más sztorikban megjelenő történelmi személyiségek, királyok, Dávid, Heródes, Pilátus stb. detto. Most nyitják fel 500 év után először Jézus sírját, bár szerinted ez is valami vásári bazárba készült ájtatós mutatványos helység volt valszeg.
    Konfúciusz tanításai, kb annyira illenek a klasszikus vallásokba, mint a tudományos szocializmus, persze ma már az sem tudományos ugye, de mondtál volna ilyet 25 éve! ;)

    Sok fajta elképzelés van a világról, a vallások ugyan úgy az ember és a környezet kapcsolatát vizsgálják, mint a tudományos/abb világnézetek, csak ők azt mondják, hogy azon túl, ahol az ismereteink határa húzódik egy embernél nagyobb valami van, a tudományoskodók, meg azt hogy a semmi. Egyik sem bizonyítható!
    Egy átlag ateista hitű ember, középiskola után valójában panteista vallásúnak nevezhető. Tanult egy csomó dolgot, amikben igazából hisz, mert a legtöbb dolog nem olyan mélységű és nem kapcsolódnak egységes rendszerré, ami által egy tudományos szintet elérne. Hisz a nagy természet törvényeiben, de hogy mik is azok arról csak sejtése van, talán.
    A transzcendens intelligencia feltételezése az nála pont az UFO hitnél csúcsosodik ki, ami anélkül elégíti ki az ilyen igényét, hogy klasszikus értelemben vallásosnak kéne magát nevezni. És az emberek kb 50%-a valamilyen szintig UFO hívőnek nevezhető!
    És ezzel vissza is kanyarodtunk a cikkhez.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.11.03. 23:38:52