• TokraFan
    #32
    "A valóság viszont az, hogy a "fejlődés" nem más, mint a spirituális léttől, a teljességtől és a minőségtől való eltávolodás."

    Nem, a valóság az, hogy a spirituális lét mindig is az ember saját döntése volt! És ha így dönt, akkor azt mai napig gyakorolhatja és élhet vele! Ugye feltűnt neked, hogy senki nem kényszeríti az embereket a fejükhöz tartott uzival arra, hogy a modernizáció adta lehetőségekkel éljenek? Bárki járhat a két természetes lábán egész életében, nincs rákényszerítve a fejlett közlekedési eszközökre. Bárki vehet magának egy tanyát és állhat abból az egész élete, hogy maga termeli meg _KÉZZEL_ az élelmet, mindenféle fejlett eszköz használata nélkül! Bárki élhet bármilyen vallás szerint és bárki élhet nomád körülmények között, ha úgy akarja! Nem kötelező orvoshoz menni, amikor baj van, dönthet a ráolvasáés, varázslás mellett is, és meghalhat békében, de ostobán. Van is ezekre péda a világ számos részén.

    Neked igazából szerintem az a bajod, hogy az emberek tömegei nem kérnek abból, amit te szeretnél! Próbálod mindenféle légből kapott valamivel alátámasztani azt, hogy ami az embereknek egyszerűen NEM KELL, az márpedig az egyetlen üdvüzítő megoldás lenne a számukra. Ez nem objektív módon működőképes világkép, csak a te általad annak tartott!

    A keleti szakrális létforma mai napig létezik, jónéhányan űzik, az más kérdés, hogy sokat változott az évszádaok során és ma már a tömegek nem kérnek belőle. Azt azonban továbbra is a legfontosabb paraméternek tartom, hogy ha egy társadalmi berendezkedés alapvetően jó, tehát a társadalom elemi részét képező entitások számára teljességet nyújt, akkor jöhet bármi más, nem fognak ettől eltérni. Ha mégis, akkor nem feltétlen az új formákban kell keresgélni a hibát, mert az csak katalizálta a felszín alatt már régen meglévő, elfojtott problémákat, nem pedig okozta azokat!
    Ha Indiában a tömegek ilyen könnyen feladták a korábbi rendszert, akkor a korábbi rendszerrel volt baj, mert az koránt sem volt tökéletes és jó, függetlenül attól, hogy számodra szubjektíve mennyit jelent jelenleg! Ezt kell megérteni!