• TokraFan
    #28
    A világ éppen a kasztrendszerben oly fontos, pénzalapú társadalmi szelekció miatt tart a szakadék felé, nem a fejlődés és a tudomány miatt! Ezt kevered folyamatosan. Az, hogy a technológiai és az erkölcsi fejlődésünk nincs szinkronban, egyértelmű. De hiba lenne pl. a vallásos, egyházak uralta világot erkölcsösebbnek tartani, mert nem az és soha nem is volt az. Képmutatásra épül az egész rendszer, egy pajzs, mely a felszínen szépnek próbálja mutatni magát, míg alul pont olyan romlott emberek üzemeltetik, mint bármi mást. Átszellemült tekintetű szeretetről prédikáló pedofil papokkal, pusztán hatalomért, pénzért és megélhetésért csuhát húzott senkiháziakkal, a híveik által eltartott léhűtőkkel a gépezetben. Persze ott is akad rendes ember, de ennek semmi köze magához a rendszerhez. Emberséges munkaadó és cégvezető is létezik, még ha nem is akarsz róla tudomást venni.
    Továbbra sem írtad le, milyen értékeket nem gyakorolhatsz jelenleg? Már ott ellentmondásba keveredsz önmagaddal, amikor erről beszélsz, hiszen ha az általad oly nosztalgiával szemlélt kasztrendszer jól működött volna, akkor ma is az működne és nem termelte volna ki a maga mérhetetlen számú ellenzékét ami eltakarítja a fenébe.

    Egyébként sem értem, mitől rohanunk most jobban a szakadék felé, mint korábban bármikor? Nyilván, a fejlődés miatt az atom nagyobbat fog szólni, mint anno a parittya, de ha valóban olyan jól ismered a történelmet akkor tudhatod, hogy ez a nyomorult bolygó mindig tele volt háborúkkal. Fáraók, királyok, diktátorok...egyre megy...De tény, hogy a kasztrendszerben volt a legtöbb háború, ott elég volt egy besértődés két hülye között mondjuk egy házasság vagy lánykérés kapcsán, és már baszták is szét egymást az ártatlan civilek százezreivel együtt. A ostoba vallási háborúkról nem is beszélve...Tűzzel, vassal irtotta egymást a sok hülye csak mert nem tudták eldönteni, melyikük isten fantazmagóriája "igazabb".
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.11.01. 22:30:14