• mcganyol
    #11
    - Angolul kell tudni, akinek a leghalványabb sejtése van az informatikáról az ezt tudja. A szükséges szinten lehet vitatkozni. Mondjuk azt hogy társalgási szint, az egy elég rugalmas kategória. De valamennyire mindenképpen KELL (nem opció, nem extra előny. ez requirement) Az informatika nyelve az angol. Aki szerint "magyar égre magyar holdat!" azzal élből szóba se állnak a cégek, mert az az ember minden, csak nem racionális.
    - A fizetéssel nincs jelentős gond, informatikusokat nem csábítják nagy számban külföldre a magasabb fizetéssel, mint pl orvosokat.
    - A lányok az absztrakciós szintet tudják sokszor nagyon jól eltalálni és csapatmunkában is kimagaslóak szoktak lenni. Konkrét kód írásban a tapasztalataim alapján kicsit talán gyengébbek, de őszintén szólva jobb egy jó modelt közepesen implementálni, mint egy közepes modelt jól.
    - Aki szerint az egyetemen a magolás vezet a papír megszerzéséhez, az legjobb ha inkább elmegy ecdl tanfolyamra, vagy önszorgalomból megtanul programozni. Ezek az emberek sajnos nem csak az egyetemi előadásokon elhangzottakat nem _értik_, hanem azt sem, hogy miért nem ők a világ legjobb informatikusai amikor pedig kenik vágják azt az adott nyelvet (legtöbbször php vagy hasonló szintű dolog) amit megtanultak. És nem is akarják hogy valak elmagyarázza nekik, mert 3 perc múlva már agyban nem bírják követni és lesöprik az egészet azzal, hogy "ez ugyan olyan faszság, mint amivel az egyetemen is traktáltak" ...