• NEXUS6
    #40
    A nem ragadozó fajoknak is van territorriális ösztöne, pl hód. Jó nagy gebaszt is tud csinálni a dög, amikor egy patakot elzár és néhány km2 erdőt eláraszt. Pl kiönti a szemét ragadozó rókákat a lyukból, a kicsinyek meg megfulladnak.

    Az emberhez képest nincs olyan másik lény a Földön, ami a cselekedeteinek környezeti hatását is messzemenőkig figyelembe venné. A fejlettebb társadalmak inkább, a fejlettlenebb "természetközeliek" meg simán pusztítják ahogy tudják, szerencsére nem sok eszközük van erre.

    Aztán sajna a mai napig megvan ez a hegylakós "csak egy maradhat" féle primitív szociodarvinista felfogás a társadalomban, tudod: "a legerősebb győz és mindenkit felfal!" Persze! XD
    Nem ezzel kell vitatkozni, hogy ez miért van így, mert ez eleve hülyeség. Pl a természetben a predátorok nem a csorda alfa egyedeit, hanem a leggyengébbet, gyak egyéb körülmények miatt is pusztulásra ítéltet tudják általában elejteni, ezzel a csorda génállományát védik, megakadályozzák hogy elérje az ivarérett kort. Szomorú, hogy a mangaszemű beteg Bambit a gonosz farkasok elejtik, de a természet így működik. Ez akadályozza meg azt is, hogy a szarvasok olyan szinten szaporodjanak el, ami már káros az ökoszisztémára. Ahol ez nem történt meg ott kipusztultak a bambik, meg az erdők, meg a farkasok is.