• NEXUS6
    #18
    Asseérted mit írtunk le! Bocs.
    Csak hozzátenném, hogy akár halgatyó, akár ostoros hsz-éből, szó/fogalom használatából nekem az jön le, hogy olvasták a szakirodalmat, esetleg hallgatttak ilyen szakember/kutató előadását, a tiedből meg sajnálom, de nem.

    Szal barátilag jelzem, hogy mielőtt szobatudóskodással, esetleg súlyosabb minősítésekkel dobálóznál próbáld bepótolni az esetleges szakterületen belüli hiányosságaidat (wiki csodákra képes!), persze ha te is úgy érzed, hogy vannak ilyenek, vagy csak törekedj a kevésbé pongyola megfgalmazásra.
    Természetesen bármilyen laikus véleményt ötletet a magam részéről meghallgatok, de a személyeskedésbe menő minősítéseket hagyjuk, köszi!

    (Ajánlom a köv fogalmak tisztázását: ionizáló sugárzás típusai, alfa béta gamma, neutron, kozmikus, a különböző ionizáló sugárzás hatása a különböző szövetekre, nagyjából a cikk is ezzel foglalkozik, az adott sugárzás gray/sievert mértékegységben kifejezett mértéke közötti különbség, a sugárzás sztochasztikus, és determinisztikus hatása -nincs olyan hogy "instarák", csak jelzem, bármit is értesz alatta- sugárbetegség szintjei.)

    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.10.13. 09:24:00