Múltkor olvastam, hogy egy szerencsétlen 9x éves nyomorék német katonát újra elővettek, mert úgy ítélték meg, hogy anno a háború után nem kapott elég szigorú ítéletet. Amúgy anno 3-4 év letöltendőt kapott. Közvetlenül nem gyilkolt, de "részt vett a gépezet működésében", ami annyit jelentett, hogy kivezényelték oda ahová és parancsot teljesített... vagy nem és akkor tarkón lőtték volna. Na most ezt az ürgét KÉTSZER ítélték el ezek szerint ugyanazért a bűnért! Ez rohadtul furcsa, hogy nem szúrt senkinek sem szemet a bíróságon... tudtommal egy embert egy bűnért, egyszer lehet elítélni, amit ha letölt utána nem lehet még 1x újra leültetni holt ugyanazért a bűnért. Ez alól úgy tudtam nincs kivétel.
Aztán csak kiderült, hogy egy kivétel úgy tűnik mégis van.
Az a helyzet, hogy én mindig is elszörnyedve, lesokkolódva olvastam/néztem/hallgattam a koncentrációs táborok borzalmait. Nem tagadom, hogy megtörténtek, hanem biztos vagyok benne, hogy megtörténtek. Az emberiség talán egyik legnagyobb szégyenfoltja.
DE! Azt amit még 40-50-60 évvel a történtek után is művelnek, az iszonyúan túltolás. A nyerészkedés és a röhejes bírósági parádék helyett MEGBÉKÉLÉSRE, ELFOGADÁSRA és MEGBOCSÁTÁSRA van szükség! Már pedig a sebek állandó és kényszeres nyitva tartásával ennek az ellenkezőjét lehet elérni. Lehet emlékezni és megemlékezni amennyi csak jól esik, de a minden héten 2-3 témába vágó médiába erőltetés visszataszító!
Pontosan u.e. érte el a t. kormányunk is. Abs. úgy voltam vele már a kezdetekkor is, hogy az iszlám és a zömében keresztény Európa keveredése nem szerencsés, ellenőrizetlenül mindenkit beengedni, meg nettó káros. Nemmel akartam szavazni. De azt amit a t. kormányunk elkezdett tolni és elbaxtak rá 20milliárdot, azzal nem csak nálam, de másoknál is pont az ellenkezőjét érték el! Vagy nem mentek el szavazni, vagy firkáltak a papírra, vagy igennel szavaztak.