• kvp
    #11
    "Nálunk a választás arról szol hogy kit NEM választunk, nem arról hogy kit választunk..."

    Altalaban az emberek probaljak a legkisebb rosszat valasztani, mert jo valasztas sajnos nincs. Ez vagy sikerul vagy nem. Mindenesetre a mostani ellenzeknek sikerult annyit hazudnia, hogy ketszer eleg volt ellenuk az, hogy nem mondtak semmit, azaz legalabb nem hazudtak. Igen tudom, hogy ez gaz...

    Az 54% az azt jelenti, hogy 4%-al jobbak mint a talalgatas. Persze ha 5% a hibahatar, akkor vicces az eredmeny.

    Visszaterve az algoritmusra, itt arrol van szo, hogy elemeztek egy csomo atveros spam-et es reklamot es ez alapjan felallitottak egy nyelvi mintat az adott nyelvre, amit jellemzoen gyakrabban hasznalnak az elemzett szovegekben. A kutatas egyik hiptezise az, hogy ezt a nyelvi mintat az emberek nem hasznaljak a hetkoznapokban, csak a hazugsagot tartalmazo levelekben. Ez vagy igaz vagy nem es az oka is tobbfele lehet, de ezeket meg egyelore nem vizsgaltak. Kutatni barmit lehet es ha kelloen szisztematikusan csinaljak akkor minimum egy ignobel is kijohet belole.

    ps: Az azert latszik, hogy az angol tudosok jellemzoen olyan kutatasi temakat valasztanak, amiknek a kivalasztasakor a legfontosabb az anyagi tamogatas felkutatasa volt.