Wasteland 3
  • PetruZ
    #55
    3. Erre a harmadik részre is, a Fig platformon ment az akció. Kb. kétharmadát adták össze a játékosok és voltak befektetők is. Nagyon filóztam azon, hogy beszálljak én is a részvényesi szinten (az összeg arányától függő százalék járt volna a bevételből), de végül csak a sima játékosi szinten maradtam. Azt számoltam, hogy a magyar nyereségadózás valószínűleg megszívatott volna...

    Nagyon sokáig ellenálltam én is a W10-nek, csak tavaly ősszel szántam rá végül magam, amikor egy komplett új gépet építettem, amire már nem lett volna teljes W7 támogatás. Vannak lükeségei, az tény (pl. a külön "lebutított" Settings és a részletesebb "Control Panel"), de már messze nem ugyanaz, mint a kezdetekben volt, és kis gyakorlással és utánaolvasással szinte minden, a W7-ben megszokott folyamat beállítható. Miután lefrissült az akkor legutolsó változatra, egy fél napot töltöttem az összes beállítási lehetőség alapos átnézésével és testreszabásával. Még a telemetria is kompletten kiiktatható (a heti kulcsellenőrzés kivételével, mert ha azt is kilövöd, idővel visszavált unregistered módra). Az általános tapasztalatom is elég jó vele, egész flottul és simán működik, de tény, hogy egy hozzáértő power user számára a telepített, alapértelmezett állapot sokkolóan buta és csökevényes.
    Egy dolgot utálok benne, de nagyon: ha NVidia kártyád van, a hivatalos driver nem fog felmenni, csak a DCH változat, amihez nem jár az NVidia panel, azt külön az M$ Store-ból kellene letölteni - ha működne az a f*s. Nem véletlen az az 1 csillag körüli értékelés, egyszerűen hulladék megoldás, és nem fogok ezért külön M$ account-ot regisztrálni, hogy "ingyen" megvehessem és letölthessem csak ezt az egy dolgot.