Wasteland 3
 • PetruZ
  #176
  Változó. Nem sokat játszottam mostanában vele, csak pár dolog:
  - Kevesebb szöveg van és jobban olvasható, nem kell minden vacakra rákérdezni. Viszont nincs alsó klasszikus "log" ablak, nem tudod visszanézni az elhangzottakat, csak ami bekerült a naplóba és a quest leírásba. Vannak olyan mellékszálak, amiről nem is készül ilyen bejegyzés.
  - Hogy a full sárga kősivatag, vagy a full fehér hósivatag jobb, ízlés kérdése. :) A részletgazdagság a W3-ban valamivel jobb, szerintem. De teljesen más, sokkal modernebb engine, nem fair összevetni.
  - A menü, a GUI nekem jobban kézre áll a W3-ban, az inventory is sokkal jobb. A W2-ben talán áttekinthetőbb volt egy karakterlap, itt külön fülekre került több dolog is, viszont a listákban előre csoportosulnak a megtanult dolgok.
  - A világ manipulálása a W3-ban hatékonyabb és automatikusan a legjobb képességű csapattagot választja ki.
  - A csaták jobban hasonlítanak az X-Com-ra, mint a W2-re, ami megintcsak ízlés kérdése. A W3-ban azért több lehetőség van, és nincs az ismert X-Com "betegség" a %-os esélyek körül, elég jól megbecsülheted, mi éri meg.
  - A kamera alapból közelebb van, az alakok és a terep jobban kivehetők. A zónák nagyok mindkettőben, nem vettem észre különbséget.
  - A W3 fő sztorija szerintem jobb, fordulatosabb, jobban van megírva (már amennyit láttam eddig belőle). Az eddig talált melléksztorik egyike-másika is elég jó, fontos dilemmákat tud okozni (pl. a város ellen támadók és a közéjük keveredett srác sorsa). Eddig sok olyat láttam, ami többféleképpen is megoldható és más eredményekre vezethet.
  - Érdekes és fontos eltérés a W2-höz képest, hogy bizonyos események lezajlanak, ha nem reagálsz időben. Itt nem a "melyik helyszínt válasszam?" lehetőségekre gondolok, hanem pl. egy helyszínre belépve történik valami, és amíg nincs csata helyzet, valós időben zajlanak az események és lemaradhatsz mellékszálakról (pl. a rádiós túlélő a "garden" helyszínen).
  - A W3-ban többnyire karakteresebb, emlékezetesebb NPC-k vannak. A csapattal tartó kísérők is sokat beszélnek, közbeszólnak párbeszédekben.
  - A W3-ban jobban érzem, hogy befolyással vagyok a helyszínek és frakciók sorsára. De lehet, hogy ezt csak belelátom.

  Egyelőre ennyi jut eszembe.