• Macropus Rufus
    pontosan a statisztika a lényeg. Jelenleg a darabszámukhoz képest a robot autók több balesetet követtek el vagy voltak elszenvedői mint az emberek. :)
    Lévén, hogy az utakon lehet kb. 10 robot autó és vagy 4 milliárd ember vezette autó.
    Evidens, hogy az emberek egy nap alatt összesen a 10 robot autó napi távolságának a millió szorosát vezetik le. Statisztikailag sokkal nagyobb az emberes baleset kockázata mint a robot autóké. ;)
    Tudod ez olyan, hogy a nő azért jobb sofőr mert nem balesetezik annyit mint a férfi. Csak előszeretettel elhagyják, hogy egy női sofőrre jut vagy 100 férfi, tehát már 100x nagyobb az esélye annak, hogy férfi fog balesetezni mint nő.
    A statisztika akkor lesz érdekes, ha már jóval több robot autó lesz az utakon mint ember vezette.
    Én ebben szkeptikus állásponton vagyok: nem lesz kevesebb baleset a robot autók megjelenésével, csak azok más természetűek lesznek. Pl. rendszer fagyás miatti halálos gázolás. Szenzor hiba (hibák) miatti dugók. Esetleg ugyan ezen hibából következő gyalogos gázolás, aki ugyan szabálytalan volt, de a kocsi nem is látta mert a kocsi is részben vakon ment (Lásd legutóbbi Tesla balesetet, ami szenzor koszolódás miatt következett be), viszont egy ember látta volna és kikerülte volna.
    Szóval ez a szép rózsaszín utópia nem lesz olyan szép .Sztem.
    És akkor a hackerekről még nem is beszéltem... Egy kocsit könnyebb feltörni mint egy ember agyát. ;)