• NEXUS6
    Hát ja, úgy tűnik a #4-hez szólt volna hozzá.
    A melegedéssel meg pont az a problémám, amit írsz, hogy mindenki már itt a fórumon is azon problémázik, hogy miről beszélnek a nagyfejűek, amikor nálunk gyak márciustól kezdve 7-10-napnál hosszabban nem volt "jóidő", gyak napsütés, mert biztos hogy megszakította valami pár napos esős, zivataros időszak. Ezért az átlagember itt már elkezd kétkedni az egészben és visszájára sül el a nagy propaganda kampány.

A GW jelenséggel kapcsolatban, meg pont az egész médiakampány jellege zavar. Al Gore is mondta a filmjében a békamegfőzős hasonlatot, ha túl szakmai a tájékoztatás, akkor lehet hogy nem éri el az emberek ingerküszöbét és hagyják a politikusokat elbagatelizálni a környezeti kérdéseket. Csak akkor reagál "megfelelően" a közvélemény, ha esetleg nagyítják, torzítják az infót.

Én meg pont azt látom, hogy a kampány szakmaiatlansága miatt, pusztán bizonyos szempontokra hívatkozva, bizonyos minimális lépéseket megtéve elbagatelizálható a környezetvédelem ügye. A GW túl nagy figyelmet kap egy olyan összetett szerteágazó kérdéskörben, aminek ez csak rész összetevője. Azonban pont ezért fenn áll a veszély, ha valaki azt mondja, hogy ő az élharcos ebben, attól kezdve szinte bármilyen más környezetromboló tevékenységet, technológiát megengedhet magának!
    Igen, megpróbálom elbagatelizálni a GW kérdését, mert az ember környezetre gyakorolt hatása sokkal súlyosabb, mint hogy azt mondhassuk, hogy ez a legfontosabb kérdés.
    A nagyotmondás, torzítás pedig minden egyes cikkben tettenérhető, a hazugság pedig hazugság, akkor is ha jó érdeből teszik.

Pl az infók torzítása a jelen cikkbe: hú, soha nem volt még ilyen meleg! Igaz, mármint mióta tudományos igénnyel feljegyezzük a légkör paramétereit. Csak éppen 70 millió éve, sokkal melegebb is volt, 1880 elött meg éppen egy lehűléses időszak végén voltunk. A hihetetlen melegedési ütem sem stimmel, mert momentán 2000 és 2014 között a GW stagnált, szünetelt, és például kb 13000-11700 évvel ezelötti Younger-Dryas időszak végén kb 10 év alatt 10 fokkal emelkedett a hőmérséklet, az elején ugyan ilyen gyorsan kb ugyan enyivel hűlt. A megafuna, mamutok, oriáslajhár, óriásszarvas, kardfogútigris, kardfogú motkány :) meg szépen ki is halt ez idő alatt, bár egyesek ezzel is az embereket, konkrétan É-Amerikában a Clovis-kultúra képviselőit okolják. Mondjuk az időszak végére ők is gyakorlatilag leszármazottak nélkül kihaltak. Szerintem ők is pont a klímakatasztrófa áldozatai voltak.

Iras az #5-ben csuklóból hülyézéssel indított. Lehet, hogy ez szerény személyemnek szólt és nem jellemző általában rá, de én máskor is tapasztaltam. Szakmailag meg marhára nehezen tudom megítélni az utóbbi időben, mert ebben a témában nem igazán erölteti magát. Ezek után nem sok közös témánk marad. A nelvtanon kívül ;)
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.09.21. 14:48:42