• NEXUS6
    #56
    Az albánok által felállított UCK gyakorlatilag majdnem fenn volt a terror szervezetek listáján, mielött a koszovói háború kitört. Rendőrörsöket támadtak, embereket raboltak/gyilkoltak, tömegmészárlásokat hajtottak végre.

    A koszovói háború casus belli-ének tekinthető Racak-i mészárlással kapcsolatban is felmerült, hogy valójában nem egy falu albán férfi lakosságának szerbek általi abuzálásáról szólt, hanem arról, hogy egy kisebb rendőri egységet megtámadó UCK csoportot az erősítés beérkezése után gyakorlatilag fölszámoltak. A holttestek célszerű elhelyezésével ezután az UCK viszont igyekezett azt a látszatot kelteni, mintha a falu férfi lakosságát gyakorlatilag egyenként elhurclták és kivégezték volna.

    A korábban a CIA-tól és SAS-től is egítséget kapó UCK a szempontjukból sikeresen befejeződő Koszovói-háború után nekiáltak abuzálni a szerb és roma lakosságot, 200 000 embert üldöztek el. Macedóniában és Szerbiában is fegyveres felkelést szítottak (gyak terroristáskodtak).

    Az hogy használták a média által közvetített eőszakos akciókat, azokat némileg elferdítve a közvélemény manipulálására az kb bizonyított, a kérdés csak az, hogy milyen mértékben.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.09.12. 16:21:26