• NEXUS6
    #49
    A hadviselő országok akkoriban simán meg tudták csinálni, hogy a lakosság többségét elzárják az ellenség propaganda csatornái elöl ,zavarták a rádióadókat, keményen felléptek a "rémhírterjesztők" (gyak konspirációs teória gyártók ősei:) ellen.

    Ezen nem volt fogása a másik félnek. A haláltáborok mellett lakó németek sem tudták, hogy mi folyik a kerítéseken belül, mert a németek is csináltak zsidó kultúrális életet bemutató filmeket.
    A táborok elfoglalása után döbbentek a lakosok, amikor bevitték őket. Máskérdés, hogy az is propaganda céllal volt, hiszen a tífuszban, alultápláltságban meghalt rabok ezreit mutogatták, mint a rezsim kegyetlenségének bizonítékát, amikor konkrétan az ő halálukat közvetve a szövetséges bombázások miatt fellépő élelmiszer, gyógyszer hiány okozta. (Ez persze nem jelenti, hogy nem is volt kegyetlen a rendszer).

    Egy paktum pont olyan erős, mint a nagyhatalmi akarat, és fegyverek, amely a betartását szavatolják. Pl. Az Ukrajna kvázi függetlenségét szavatoló Budapesti-egyezmény elvileg akkor is atomhatalmi sátuszt biztosított az országnak, amikor a fegyvereket az oroszok már elszállították.
    Azonban pl. konkrét sankciókat sem tartalmazott, arra az esetre, ha Ukrajna szuverenitását még is megsértenék.
    Így aztán szerencsére, a nagyhatalmaknak sem egymás torkának nem kellett esnie, sem beégnie amikor ezt nem tették meg, miután gyak kölcsönösen a nyugat és az oroszok elkezdtek az ország belügyelibe avatkozni, a szuverenitását megsérteni.

    Ha az Angolok 41-ben azt mondják, hogy OK, békét kötünk, de vigyázzatok, mert roppant előnyös fegyverszállítási szerződésünk van az USA-val arra az esetre, ha még is fegyveres konfliktus törne ki, az Churchill részéről vállalható lett volna, és az egész emberiségnek hasznára vált volna.
    Azonban a Kölcsönbérleti szerződés mellet is folytatta a háborút, azért sejtve, hogy ebből minimum I. VH méretű szopás lesz.

    Ez már az emberek sorsával, milliók életével való felesleges játék.