• kgpro
  #5
  Ahogy a cikk is írja, "...korábban az Apple létrehozott Írországban egy a helyi jog által területidegen társaságnak nevezett vállalkozást, amely felelt a legértékesebb eszközökért, a kutatásért és fejlesztésért, a szellemi tulajdonukért és az USA-n kívüli márkajogaikért. Ezek mind olyan dolgok, amelyek a Cupertinóban lévő tevékenységgel összhangban voltak. Viszont ennek a cégnek nem voltak irodái és munkatársai Írországban, hiszen nem volt operatív üzleti tevékenysége és a feladatai sem célzottan erre a tagállamra vonatkoztak"
  Nagyon örülünk, hogy ennyire előrelátó volt, ez a "Dupla Ír, Holland Szendvicsnek" nevezett adózási trükk "Irish One" vállalata.
  Ebben a linkben pontosan le van írva, hogy miként működik, amit mellesleg pont az Aplle talált ki.
  http://crwwgroup.net/dupla-ir-holland-szendvics/
  Persze "Bagoly81"-nek abszolút igaza van, be kell zárni a kiskapukat és akkor nincs min vitatkozni.
  De ez azért nem ennyire egyszerű, mert így, hogy le van írva, már világos, hogy mi a trükk, de rájönni pusztán a számokból, és a pénzmozgásokból már nem annyira könnyű. Nem gondolom, hogy ennek a trükknek a kitalálásakor az Apple rögtön megkeresett valami korumpálható politikust, és annak segítségével kezdett bele ebbe az adózásba, mert a politikusok jönnek mennek, és így ingatag lábon állt volna a rendszer. De az biztos, hogy már sok éve ismert a trükk, már sok multi alkalmazza, mégis hagyták tovább adócsalni őket, ami így már az ír kormány felelőssége is.
  Rengeteg cikk van erről, csak írjátok be hogy "double irish dutch sandwich", vagy ugyanezt magyarul.