• Skylake
    #3
    Okés, rágjuk meg újra ugyanazt a témát sokadszorra. A Microsoft messze jobb helyzetben volt piaci beágyazottságot tekintve az okostelefonok hajnalán, mint a Google, aki teljesen új belépő volt. Mobileszköz-oprendszerek tekintetében a WinCE igencsak jelentős piaci szegmens birtokolt. Minden adott lett volna számukra, hogy ma a winmobile olyan piaci súlyt érjen el, mint ma az Android valójában.

    Ehhez képest kiröhögték az iPhone-t, illetve átaludták az időszakot, amikor valóban tehettek volna azzal szemben, hogy az Android letarolta a piacot. Bőven lett volna erőforrásuk lépni, de csak ültek, mint aki jól végezte dolgát. A WP-nek (a 8.1 színvonalán) az első iPhone-al egy időben kellett volna kijönnie, és élénk piaci harcot folytatnia az akkor még igencsak primitív minőségű Android verziókkal.

    Aztán végül kínlódásukban megvették az okostelefon korszak előtti mobilgyártók egyik Mercedes-ét, az akkora már rendesen kókadó, de azért abban a szegmensben know-how-ok tekintetében náluk messze előttük járó Nokiát. És még velük sem sikerült piaci sikert elérni, mert képtelenek voltak belátni, hogy akkorra (és most is) nem az a truváj, hogy külön ökoszisztémát építünk, hanem az, hogy ebben az ökoszisztémában a tömegek által leginkább használt applikációk teljes köre a lehető legjobb minőségben az ő platformjukon legyen elérhető. És ha külső fejlesztők nem akarják megírni az új platformra ezeket, akkor nekik kell megírniuk, így adva kezdőlökést az új ökoszisztémának! Hogy a másik oldalon, az user ha kivette a dobozból a készüléket, bekapcsolja, és ugyanaz a felhasználói élmény (de kib*szottul rühelem ezt a kifejezést) fogadja!

    És végül mindezt tetézték azzal, hogy iPhone árban lehetett- lehet bétateszt minőségű rendszerrel felszerelt készülékeket venni tőlük. Az előzőek mellett.

    Mégis, mit lehet mondani ekkora inkompetenciára? Hogy a beleölt dollármilliókat a szélbe is szórhatták volna?