• Macropus Rufus
    #9
    Egyetértek veled meg nem is. Sztem az nem várható az a usertől, hogy ismerje a rendszere minden paraméterét, és tudjon olyan dolgokat amiket írtál. Ő csak használni szeretné. Egy hasonlat: értesz az autók szereléséhez? Ha az add neked egy hibakódot egyből vágod, hogy mi a gond? Nem. És ez nem is baj. Nem ez a feladatod, te csak használni akarod a vasadat. De most képzeld ez, hogy a kocsid leáll. Erre jövök én és elmondom neked, hogy hogyan és mit kell matatni a motorház alatt és akkor menni fog, mert ez azért nem egy roket szkájensz. ;) sőt azt is megmondom, hogy a fed.számítógépben mit és hogyan kell átütni ahhoz, hogy a kocsid jobb és gyorsabb legyen, kevesebbet egyen és úgy egyáltalán hatékonyabban működjön. Egyből jönne a kérdés, hogy miért nem így van alapból beállítva.
    Ami jogos is lenne. De hát - értetlenkednék én - ez nem egy ördöngösség. :)
    Szóval egy felhasználó használni szeretné és nem bíbelődni vele. És igen, nagyon geci dolog ezzel visszaélni. De ennek a hosszútávú következménye ként - sztem - az alternatív rendszerek fognak komolyan előtérbe kerülni. Pl linux.
    Anyu Win7 user volt... Jelenleg OpenSuSE rendszert használ már és wine-al futtatja a könyvelő programját. Mert ő nem fog baszakodni a rendszerrel, ő dolgozni akar vele.
    Annyira elege lett abból, hogy a win10 az utóbbi időben állandóan települni akart, hogy
    megkért takarítsam le a gépéről a win-t és tegyem fel neki azt amit én is használok.
    Azóta teljesen el van alélva, hogy milyen gyors a linux a gépén. Okés egy kis árulás van a dologban: a kernel újra lett fordítva, a gépére lett optimalizálva.
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2016.08.24. 17:18:32