• defiant9
    #51
    "Ennek a különbözőségnek viszont fizikai oka nincs, tehát nagy valószínűséggel az eltérés nem valós hanem látszólagos (mint a mentőnél)."

    Tehát fogott Chou egy papírt, kiszámolta hogy az gravitációs idődilatációs elmélet alapján milyen rezgésszámkülönbség eredményt vár ha 1 lábbal megemeli az órát. Leírta a lapra. Megemelte az órát, pontosan a megjósolt értéket kapta,
    Megcsinálta oda-vissza n-szer mert ezért fizetik és nem akar beégni/beégetni az egyetemet hogy ellenőrizetlen eredménnyel áll a tudományos közélet elé Konzekvensen ugyanazt az eredményt kapta hogy a fentebb lévő frekvencia magasabb.

    Erre az lenne a magyarázatod hogy nem a gravitációs idő dilatációt mérte ki hanem valamilyen látszólagos doppler hatás amit érzékel a szemmel láthatóan álló órán és pont egybeesik az elmélet által predesztinált értékkel?

    Tényleg úgy gondolod hogy ez a korrekt/valószínű magyarázat az eltérő értékekre?
    Ugye tudod miről szól Occam borotvája?

    Én úgy látom továbbra sem adtál magyarázatot arra hogy két nyugalmi helyzetben stabilan álló egymástól 1 feet szintkülönbségen lévő szerkezet miért rezeg más frekvencián, amikor azonos magasságon nem mutatnak ilyen eltérést.


    "Ezek óraművet hajtanak és számlálják a perceket, a számláláson van a hangsúly."

    Nem igazán értem mit szeretnél látni, egy 68 digites kijelzőt amiből 67 olyan gyorsan pörög hogy csak 8-asnak látszik, és 67 meg a kijelző elektronikájánál+válaszidejénél gyorsabban akar lépni.
    Ez nem egy interferométer, itt pontosoan mérik az egyetlen alumínium atomhpz kapcsolt berylium állapotváltozásait, ez egy digitlális számláló. Oszcillációt mérnek. Ez egy óra, ha te nem is szeretnéd annak nevezni. Ez nem kötelező ha mondasz egy olyan fizikai okot ami magyarázat az eltérésre. Persze ez nem igazán megy ahogy látom...
    Utoljára szerkesztette: defiant9, 2016.08.31. 23:50:08